Dzejnieks no Rīgas LCB pastāstīs par četrdesmitgadnieku „pārejas” vecumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Marta pēdējās dienās Daugavpilī notiks vairāki kultūras pasākumi.

Ceturtdien, 27.martā, kad visi ar teātra jomu saistītie svinēs Starptautisko teātra dienu, Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) plkst.14:00 notiks apaļā galda sēde, kurā piedalīsies Daugavpils teātra valdes loceklis un režisors Oļegs Šapošņikovs, pazīstama Latvijas teātra kritiķe un mākslas zinātņu doktore Līga Ulberte un citi.

Tāpat šajā dienā plkst.18:00 Vienības namā notiks Daugavpils akordeonistu orķestra Tatjanas Saratovas vadībā koncerts „50+5”. Kolektīvam „lielajā – 50.” un „mazajā – 5.” jubilejas koncertā savas muzikālās dāvanas pasniegs: jauktais koris „Daugava”, diriģents Jevgeņijs Ustinskovs; solisti: Jeļena Borele, Sergejs Pimanovs, Alisa May un citi. Ieeja uz pasākumu – bez maksas.

Piektdien, 28.martā, vēl viens kultūras pasākums notiks LCB Periodikas lasītavā. Plkst.16:00 šeit sāksies dzejnieka Vadima Avvas (Aleksejeva) monoizrāde „Pārejas vecums. Četrdesmitgadnieku lasījumi”.

Daugavpilī dzimušais dzejnieks ilgus gadus dzīvo Latvijas galvaspilsētā. Viņš ir studējis Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, strādājis par televīzijas žurnālistu, par reklāmas, sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāju kādā no Latvijas bankām, par attīstības direktoru Izdevniecības namā.

Dzejai Vadims Avva ir pievērsies pirms 1,5 gada, bet jau atradis savu auditoriju. Dažreiz raksta arī prozu un kinoscenārijus, jo desmit gadus strādājis reklāmas un kino industrijā.

Neskatoties uz to, ka radošais vakars ir veltīts četrdesmitgadniekiem, viņa filozofiska dzeja varētu ieinteresēt jebkura vecuma cilvēkus. Piemēram, viens no viņa radošajiem vakariem Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā bija pulcējis gan skolotājus, gan vidusskolēnus. Viņa dzejoļos ir atspoguļota gan mīlestība, gan ilgas, bailes un prieks.

Monoizrādes sākums ir plkst.16:00. Ieeja bez maksas.


Написать комментарий