Atkal aptur avarējušās Malaizijas lidmašīnas meklēšanu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Neatbilstošu laikapstākļu dēļ ceturtdien apturēta avarējušās Malaizijas pasažieru lidmašīnas meklēšana, ziņo LETA-AFP.

Šī ir jau otrā reize šonedēļ, kad laikapstākļi liedz turpināt avarējušā lidaparāta meklēšanas darbus.

Atsaukti lidaparāti un kuģi, kas bija iesaistīti lidmašīnas meklēšanā.

Jāatgādina, ka jauni satelīta attēli liecina par vairāk nekā 100 objektiem Indijas okeānā, kur, kā tiek uzskatīts, nogāzusies pazudusī Malaizijas lidmašīna.

Aeronautikas, aizsardzības un kosmosa izpētes kompānijas "Airbus Group" struktūrvienības "Airbus Defence&Space" 23.martā uzņemtie attēli ļāvuši Malaizijas dienestiem identificēt 127 potenciālos objektus 400 kvadrātkilometru lielā platībā, paziņoja Malaizijas transporta ministrs.

"Daži objekti bija metru gari un citi bija pat 23 metrus gari. Daži objekti, izskatās, ir gaiši, kas, iespējams, liecina par cietu materiālu. Objekti tika pamanīti aptuveni 2557 kilometrus no Pērtas," norādīja Malaizijas transporta ministrs.

Mīklainos apstākļos pazudusī lidsabiedrības "Malaysia Airlines" lidmašīna, visticamāk, iegāzusies Indijas okeāna dienvidos uz rietumiem no Austrālijas pilsētas Pērtas. Tā pirmdien paziņoja Malaizijas premjerministrs Nadžibs Razaks, atsaucoties uz jaunākajiem datiem, kas gūti lidaparāta meklēšanas procesā.

Aviokompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīna "Boeing 777-200" pazuda 8.martā ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.

Sakari ar lidaparātu pārtrūka brīdī, kad tā atradās netālu no Malaizijas un Vjetnamas gaisa telpu robežas, un tas notika aptuveni stundu pēc lidmašīnas izlidošanas no Kualalumpuras uz Pekinu. Lidmašīna tobrīd atradās aptuveni pusceļā starp Malaizijas dienvidu pilsētu Kota Baharu un Vjetnamas dienvidu punktu, lidojot vairāk nekā desmit kilometru augstumā. No lidmašīnas netika saņemti signāli par tehniskām ķibelēm, neatbilstošiem laikapstākļiem vai citām grūtībām.

Meklēt pazudušo lidaparātu Malaizijai palīdz 25 citas valstis.


Написать комментарий