Maidanā ceļ cūkkūti un audzē dārzeņus

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Telšu pilsētiņas iedzīvotāji Kijevā, Maidanā, pamazām sāk nodarboties ar dārzkopību: rok dobītes un ceļ cūku kūti, raksta "Rosijskaja Gazeta".

Pirmā dobīte ar redīsiem, dillēm, salātiem, lokiem un pētersīļiem parādījās līdzās Neatkarības laukuma metro izejai. Tuvākajā nākotnē, telšu pilsētiņas iedzīvotāji, plāno sākt audzēt vistas un uzcelt cūkkūti, kur audzēs vismaz divas cūkas.

Pēc uzvaras apvērsumā Kijevā, kas notika pirms mēneša, "eiromaidana" dalībnieki, atteicās izklīst: demontējot barikādes, nometni un telšu pilsētiņu. Barikāžu vadoņi uzskatīja, ka telšu pilsētiņai jāpaliek līdz prezidenta vēlēšanām, vai pat ilgāk.

Šobrīd bezdarbībā nīkstošo "revolucionāru" skaits ir mērojams simtos. Viņi nepārtraukti atrodas telšu pilsētiņā vai tuvumā esošajās ēkās un nemaz negrasās doties mājās. Kā pauda telšu pilsētiņas iedzīvotājs Jevgēņijs, ar dārzniecību pilsētas laukumā nodarbojas tikai vīrieši, daiļā dzimuma pārstāves starp aktīvistiem gandrīz nav.

"Gaidīsim, kad dārzeņi izaugs. Varbūt līdz tam laikam nomainīsies valdība un visas mūsu prasības tiks izpildītas. Ātrāk no šejienes neaiziesim," sacīja Jevgēņijs. Revolucionāri sola telšu pilsētiņu atstāt kijeviešiem, - "kā auglības un lauksaimniecības simbolu".

Kamēr Neatkarības laukumā ceļ cūkkūti,pilsētas parku apzaļumošanas mānija jau kļuvusi par modes lietu. Kādā ielu krustojumā jau ierīkotas piecas mini dobes, kas no augšpuses pārklātas ar plēvi. Zem katras plēves redzama lapiņa "iesētas puķes".


Написать комментарий