Britu politiķis: Eiropas Savienības rokas Ukrainas dēļ ir asinīs

foto: podrobnosti.ua
foto: podrobnosti.ua

ES rokas ir asinīs saistībā ar situāciju Ukrainā – Eiropa deva veltīgas cerības ukraiņiem, kuri tādēļ gāza ievēlēto valdību, paziņoja Lielbritānijas Neatkarības partijas vadītājs Naidžels Faražs.

„Mēs devām veltīgu cerību Rietumukrainas cilvēku grupai, kādēļ viņi gāza savu ievēlēto līderi … Un es domāju, ka ES rokas ir asinīs. Es nevēlos, lai iejauktos Eiropas armija, jūras flote un gaisa spēki, vai Eiropas diplomātija. Tas nebūtu labs risinājums Ukrainā”, – teica Faražs trešdienas vakarā debašu laikā ar liberāldemokrātu līderi, vicepremjeru Niku Klegu. Debašu laikā Neatkarības partijas līderi atbalstīja 57% skatītāju, – ziņo vz.ru.

Pērnā gada maijā notikušās daļējās Lielbritānijas vietējo varas orgānu vēlēšanās Neatkarības partija guva lielus panākumus, bet konservatoru un liberāldemokrātu pozīcijas ievērojami vājinājās. Partija, kura uzstājas pret Lielbritānijas dalību ES, un pieturas pie stingras pozīcijas imigrācijas jautājumā, ieguva vēlēšanās 26% no kopējā balsu skaita.

Neatkarības partijai pagaidām nav neviena pārstāvja valsts parlamentā, bet Faražs apsolīja, ka darīs visu, lai pašreizējie panākumi kļūtu par panākumu vēstnesi vispārējās 2015. gada vēlēšanās.        


Написать комментарий