Brazīlija apvaino Adidas sekstūrisma popularizēšanā

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

"Adidas" steidzami sākusi izņemt no veikalu plauktiem T-kreklus ar gaidāmā Pasaules čempionāta futbolā logotipu, raksta ārzemju mediji.

Prasību pārtraukt propagandēt sekstūrismu un slēptu "ķermeņa tirdzniecību" "Adidas" izteica Brazīlijas tūrisma pārvalde. Tikai pēc Brazīlijas varas pārstāvju asās reakcijas apģērbu ražošanas gigants pieņēma lēmumu izņemt no apgrozības T-kreklus.

"CIK?" (ar to domājot iesisto vārtu skaitu) jautājuma formā rakstīts uz vienas no firmas T-krekliem, kuru demonstrē meitene bikini.

"Adidas" ir arī oficiālais gaidāmā Pasaules čempionāta futbolā oficiālais sponsors, kā arī futbola mačiem paredzēto bumbu piegādātājs. Brazīlijas pārstāvji bija ļoti neapmierināti, kad ieraudzīja bezkaunīgās reklāmas un piespieda vaininieku publiski aizstāvēties.

"Adidas" savai aizstāvībai norāda, ka T-krekli tirdzniecībā nonāca ļoti mazā skaitā un tos var iegādāties tikai ASV teritorijā.

"Mēs daram visu, lai izvairītos no tā saucamā sekstūrisma Pasaules čempionāta laikā," norāda aizvainotā puse, uzsverot, ka valsts ir kategoriski pret jebkāda veida Brazīlijas vārda saistīšanu ar sekstūrismu.

Jāpiebilst, ka Pasaules čempionāts futbolā Brazīlijā notiks laika posmā no 2014.gada 12. līdz 13.jūnijam un norisināsies 12 pilsētās.


Написать комментарий