Par iebraukšanu Jūrmalā būs jāmaksā 2 eiro

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Sākoties pavasara un vasaras sezonai un pieaugot autotransporta plūsmai, no otrdienas, 1.aprīļa, par iebraukšanu Jūrmalā būs jāmaksā 2 eiro, informēja Jūrmalas pilsētas domē.

Nodeva ir spēkā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim, bet no 1.oktobra līdz 31.martam nodeva par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā. Motocikliem un videi draudzīgam transportam - elektromobiļiem - iebraukšana Jūrmalā visu gadu ir bez maksas.

Nodevu var samaksāt caurlaižu iegādes punktos pirms iebraukšanas Jūrmalā, kur uzstādīti termināļi norēķiniem skaidrā naudā, un ar maksājumu karti. Termināļos, kas paredzēti tikai norēķiniem skaidrā naudā, iebraukšanas nodevas samaksai var lietot piecu, desmit, 20, 50 centu, viena eiro un divu eiro monētas.

Jūrmalas pašvaldība uzsver, ka, norēķinoties par iebraukšanu, jālieto precīza nauda, jo tehniskais risinājums neparedz atlikuma izdošanu. Norēķiniem ar maksājumu kartēm caurlaižu iegādes punktos ir nodrošināti atsevišķi termināļi, kurus var atpazīt pēc norādēm - uz tiem ir norēķinu karšu uzlīmes.

Iebraukšanas nodevu var samaksāt ar jebkuras bankas izsniegto "MasterCard", 'Maestro", "Visa" un "Visa Electron" norēķinu karti. Drošības nolūkā caurlaižu punktā darbojas arī videonovērošana.

Domājot par pilsētas viesu ērtībām, plānots, ka vēl pirms aktīvās tūrisma sezonas sākuma, jau aprīļa beigās, vienreizējās iebraukšanas nodevu varēs samaksāt arī ar mobilā tālruņa starpniecību.

Jūrmalas pilsētas dome līdz 10.aprīlim aicina pieteikties pakalpojumu sniedzējus, kas nodrošinās nodevas samaksu, izmantojot mobilo pakalpojumu sniedzēju elektronisko norēķinu sistēmu.

Nodevas mērķis ir ierobežot tranzīta satiksmes plūsmu, lai saudzētu vidi, nodrošinātu dabas un kūrorta resursu aizsardzību un ilgtspējīgu apsaimniekošanu. Ieņēmumi no nodevas iekasēšanas tiek ieguldīti pludmales uzturēšanā un labiekārtošanā, pludmales glābšanas dienesta uzturēšanā, parku un skvēru kopšanā un citu ar vidi un cilvēku drošību saistītu jautājumu risināšanā.

Automašīnas Jūrmalas pilsētā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, var novietot bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka ar nolūku veicināt tūrisma plūsmas pieaugumu ārpus aktīvās vasaras sezonas pagājušajā gadā Jūrmalas pilsētas dome pieņēma lēmumu atcelt iebraukšanas maksu no 1.oktobra līdz 31.martam.

Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā statistika, salīdzinājumā ar 2012.gadu tūristu skaits pagājušajā gadā no oktobra līdz decembrim Jūrmalā pieaudzis par vairāk nekā 55%.

Iepriekš par iebraukšanu Jūrmalā neatkarīgi no gada laika bija jāmaksā viens lats jeb 1,42 eiro.


Написать комментарий