Ukrainas kabeļtelevīzijas operatori pārtrauc Krievijas kanālu translāciju

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Lielākā daļa jeb 90% Ukrainas kabeļtelevīzijas operatoru pārtraukuši Krievijas telekanālu translāciju, ziņo LETA-UNIAN.

"Uz šo dienu, izpildot Kijevas apgabala administratīvās tiesas lēmumu, 90% kabeļtelevīzijas operatoru pārtraukuši četru Krievijas telekanālu retranslāciju. Svarīgi, ka tie ir tādu apgabalu kā Luganskas, Kirovohradas un Dņepropetrovskas operatori," preses brīfingā paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāra vietniece Viktora Sjumara.

"Vēl daudz retranslāciju turpinās Doņeckas apgabalā, Kijevas pilsētā, taču es ceru, ka arī šie uzņēmējdarbības subjekti pildīs Ukrainas tiesas lēmumu," viņa piebilda.

Kijevas apgabala administratīvā tiesa otrdien pieņēma lēmumu, saskaņā ar kuru Ukrainas teritorijā jāaptur Krievijas telekanālu translācija uz laiku, kamēr tiek izskatīta Nacionālās televīzijas un radio padomes prasība pret šos telekanālus translējošo kompāniju.

Nacionālā televīzijas un radio padome iesniegusi tiesā prasību par dažu Krievijas telekanālu programmu atbilstību Ukrainas likumdošanai. Tiek prasīts par Ukrainas likumiem un Eiropas konvencijai par pārrobežu televīziju neatbilstošām atzīt vairāku telekanālu programmas, tostarp "Rossija 24", "Pirmā kanāla", "RTR Planētas" un NTV veidotos raidījumus.
 


Написать комментарий