Putins: Krievija veidos pati savu maksājumu sistēmu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Krievija varētu veidot pati savu maksājumu apkalpošanas sistēmu, atsaucoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumu, informē LETA-AFP.

"Tādās valstīs kā Japāna un Ķīna šādas sistēmas darbojas un tās darbojas ļoti labi. Sākotnēji tās darbojās tikai kā nacionālās sistēmas, kas aptver tikai vietējos tirgus, viņu pašu teritoriju un iedzīvotājus, bet tās kļūst arvien populārākās," Putina teikto citē Krievijas ziņu aģentūras.

"Kāpēc lai mēs to nedarītu. Mums tas noteikti jādara, un mēs to darīsim," norādīja Putins.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka starptautiskās maksājumu sistēmas "Visa" un "MasterCard" pagājušajā nedēļā bloķēja darījumus ar Krievijas banku "SMP Bank" un "Bank Rossija" izdotajām kartēm.

Savukārt Krievija piedraudēja aizliegt starptautisko maksājumu sistēmu darbību.

Komentējot "Visa" un "MasterCard" lēmumu bloķēt darījumus ar Krievijas banku kartēm, Putins norādīja: "Tas ir kauns, ka dažas kompānijas ir pieņēmušas lēmumus ieviest noteiktus ierobežojumus".

"Es domāju, ka tas novedīs pie tā, ka viņi ["Visa" un "MasterCard"] zaudē noteiktus tirgus segmentus," norādīja Putins.

"Mums ir jāaizsargā savas intereses, un mēs to darīsim," viņš piebilda. Savukārt Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs trešdien izteicās, ka Krievijas valdībai nav plānu atteikties no "Visa" un "MasterCard" izmantošanas.

"Bet tajā pat laikā mēs sāksim pievērst vairāk uzmanības paši savas maksājumu apkalpošanas sistēmas izveidei," norādīja ministrs.

Reaģējot uz Maskavas lēmumu anektēt Ukrainai piederošo Krimas pussalu, ASV prezidents Baraks Obama un ES pagājušajā nedēļā paplašināja sankcijas pret Krieviju, tās attiecinot arī uz prezidentam Vladimiram Putinam tuvākajām aprindām.


Написать комментарий