Daugavpils Bāriņtiesa vadītāja: Potenciālie vecāki un bērni adopcijas procesu pārtrauc ļoti reti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Adopcijas process neapšaubāmi ir ilgstošs, bet tā rezultātā adoptētāji kļūst par pilntiesīgiem vecākiem ar visām tiesībām un pienākumiem.

Kā portāls Gorod.lv ziņoja iepriekš, citu potenciālo vecāku pārbaužu vidū ne vairāk kā 6 mēnešus notiek iepazīšanās ar ģimeni, kā arī Bāriņtiesa sniedz nepieciešamo atbalstu, turklāt mēģinot izprast potenciālo vecāku motivāciju, viņu atbildības sajūtu, savstarpējās attiecības ģimenē, gatavību audzināt bērnus, finanšu stabilitāti un iespēju pilnvērtīgi audzināt bērnu.

Šajā pietiekami ilgajā laikā var notikt daudz kas, tādēļ portāls Gorod.lv nolēma painteresēties, cik bieži potenciālie vecāki vai bērni atsakās pabeigt adopcijas procesu. Izrādās, ka šādi gadījumi notiek ļoti reti. Par to liecina fakts, ka pēdējo 10 gadu laikā Daugavpils Bāriņtiesā bija tikai viens gadījums, kad potenciālās māmiņas un viņas potenciālā dēla no Daugavpils raksturi nesakrita, tādēļ ārzemnieku ģimene pieņēma lēmumu pārtraukt adopcijas procesu.

Gadījumi, kad bērni paši pārtrauc adopcijas procesu pēc I. Cauņas vārdiem notiek biežāk, tomēr arī tas ir retums – pēdējo 5 gadu laikā notika tikai 2 vai 3 šādi gadījumi. Galvenais iemesls, kura dēļ nepilngadīgie atsakās iegūt ģimeni, ir citas valsts likumu un normu neatzīšana.


Написать комментарий