Frankofonijas dienas noslēdzās ar franču dziesmām Daugavpils skolēnu izpildījumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā marta nedēļā Daugavpils Universitātes franču valodu studējošie parasti rīko Frankofonijas dienas, kurās labprāt piedalās arī skolēni.

Pirmdien, 31.martā, 9.vidusskolā notika Frankofonijas dienu noslēguma pasākums, kurā tika apbalvoti franču dziesmas un radošo darbu konkursu uzvarētāji un dalībnieki.

Pēc Izglītības pārvaldes pārstāvja vārdiem, konkursos piedalījās vairāk nekā 50 triju pilsētas skolu skolēni – 5.-12.klašu pārstāvji, kuri apgūst franču valodu kā otro svešvalodu. Kopumā pilsētā Šarla Pero valodu apgūst piecu skolu skolēni. Pateicas raksti, diplomi un saldās dāvanas tika pasniegtas 3. un 9.vidusskolas, Valsts ģimnāzijas skolēniem.

Pēc 9.vidusskolas franču valodas skolotājas Ludmilas Čirkstes vārdiem, mēneša laikā viņas audzēkņi rūpīgi gatavojas konkursiem – dziedāja un veidoja radošos darbus, kuri apskatāmi skolas foajē. Visaktīvākie bija skolas Franču valodas cienītāju kluba dalībnieki – 4.-12.klašu skolēni.

Mazie izpildītāji dziesmas franču valodā izpildīja ļoti emocionāli un no sirds. 6.klases skolēns Ambarcums Martirosjans pastāstīja portālam Gorod.lv, ka franču valodu mācās jau otro gadu un sapņo apmeklēt Parīzi, lai aprunātos ar īstiem frančiem.
 



Написать комментарий