Pusgada laikā iegūt dubultpilsonību vēlējās mazliet vairāk par 9 tūkst. cilvēku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laura Laiva, praktiski pusgada laikā izmantot jauno iespēju un iegūt dubultpilsonību izteica vēlēšanos 9 255 cilvēki (dati un 2014. gada 28. martu).

Neskatoties uz to, ka pieteikuma dubultpilsonības iegūšanai iesniegšana ir darbietilpīgs process, jo jāsaņem visus nepieciešamos dokumentus (izrakstus no arhīviem, notariāli apstiprinātas dzimšanas apliecības), lielākais pilsoņu skaits iegūt dubultpilsonību – ASV un Latvijas izteica vēlēšanos 3144 cilvēki. Tālāk seko Krievijas pilsoņi – 1309, Īrijas pilsoņi – 755, Izraēlas pilsoņi – 668 un Kanādas pilsoņi – 597.

Zīmīgi, ka pietiekami liels pilsoņu skaits no tādām valstīm, kā Lielbritānija (483), Austrālija (462), Vācija (370), Zviedrija (337), Itālija (142) un Lietuva (122) vēlējās iegūt Latvijas Republikas pilsonību.

Interesanti, ka kopumā 9 255 cilvēku vidū bija 83 valstu pārstāvji.

Atgādināsim, ka grozījumi Pilsonības likumā, kuri paredz iespēju saglabāt Latvijas pilsonību pilsoņiem, kuri ir saņēmuši citu valstu pilsonību, no noteiktām valstu grupām – Eiropas Savienības dalībvalstīm, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstīm, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstīm, stājās spēkā pērnā gada oktobrī. Dubultpilsonību var iegūt arī tie Latvijas pilsoņi, kuriem ir Austrālijas, Brazīlijas Federatīvās Republikas un Jaunzēlandes pilsonība.

 


Написать комментарий