Čīlē notikusi 8,2 magnitūdas stipra zemestrīce

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Otrdien, 1. aprīlī 20:46 pēc vietējā laika Čīles ziemeļos notikusi 8,2 magnitūdas stipra zemestrīce, informē BBC.

Zemestrīces epicentrs atradies aptuveni 100 kilometrus no ostas pilsētas Ikikas. Pirmajam grūdienam sekojuši vismaz astoņi spēcīgi pēcgrūdieni, no kuriem viens bijis 6,2 magnitūdas stiprs.

Pēc tās varasiestādes izplatījušas par brīdinājumu par cunami iespējamību un bijušas spiestas steigšus evakuēt desmitiem tūkstošu cilvēku.

Dažviet aptuveni 45 minūtes pēc zemestrīces Čīles krastus sasnieguši vairāk nekā 2 metrus augsti viļņi, tāpat zemestrīces skartajā reģionā ir fiksēti elektrības pārrāvumi, ugunsgrēki un zemes nogruvumi.

Pagaidām saņemtas ziņas par diviem bojāgājušajiem, kuru nāves iemesls, visticamāk, ir sirdstrieka. Vairāki cilvēki nopietni savainoti. Zemestrīces radītās jukas savā labā izmantojuši aptuveni 300 ieslodzīto, kas pamanījušies izbēgt no Ikikas cietuma.

Zemestrīces izraisītais satricinājums bijis jūtams arī Peru. To sajutuši arī ļaudis, kas grūdienu laikā atradušies teju pustūkstoti kilometru attālās Bolīvijas pilsētas Lapasas augstceltnēs.

Pirms aptuveni divām nedēļām, šā gada 16. martā cunami draudu dēļ evakuāciju jau nācās piedzīvot aptuveni 100 000 čīliešu.

 


Темы: , , , ,
Написать комментарий