Pētījums par Baltiju: Rīgā dzīvot ir visdārgāk

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Vidējai ģimenei ar diviem bērniem visdārgākā dzīve no visām Baltijas galvaspilsētām ir Rīgā. Turklāt tieši rīdziniekiem, apmaksājot pamatvajadzības, paliek pāri vismazākā summa, secināts Swedbank Privātpersonu finanšu institūta pētījumā.

Kā Latvijas Radio pastāstīja institūta direktore Adriāna Kauliņa, pētījumā apskatīti vidējās ģimenes ienākumi un izdevumi pārtikai, mājoklim un transportam.

Kopumā izdevumu pozīcijas Viļņā, Rīgā un Tallinā ir līdzīgas, tomēr rīdzinieki maksā vairāk par pārtiku un transportu. Rīdzinieku izdevumi mēnesī ir par aptuveni 13% lielāki nekā Viļņā un Tallinā, kur ģimene mēnesī kopumā pamatvajadzībām iztērē aptuveni 520 latus.

Lielāka atšķirība ir, vērtējot ienākumus, jo Rīgā ģimene mājoklim, transportam un pārtikai tērē pusi no mēneša ienākumiem, bet Tallinā -  tikai trešo daļu.

Naudas izteiksmē starpībā ir lielāka, jo tipiskai rīdzinieku ģimenei pēc visu tēriņu samaksas paliek 650 eiro, bet  vidējai Tallinas ģimenei gandrīz divreiz vairāk, Kauliņas teikto citē portāls lsm.lv.


Написать комментарий