Ekstrasenss: Patiesību par pazudušo lidmašīnu nekad neuzzināsim

foto: news.mail.ru
foto: news.mail.ru

Pēc ilgiem laikiem lidmašīnas daļas atradīs, bet taisnību par notikušo neuzzinās nekad, sarunā ar portālu Mixnews.lv atzina Latvijā pazīstamais dziednieks un ekstrasenss Rolands Tiltiņš.

"Domāju, ka tas virziens, kur viņi meklē – Indijas okeāna dienvidrietumos [uz Rietumiem no Austrālijas pilsētas Pērtas] – ir pareizs. Dziļums ir trīs kilometri, tāpēc GPS vairāk arī neuztver. Arī zemūdenes, kad nolaižas lielā dziļumā, uzlaiž augstāk boju. Trīs kilometrus GPS neņems nekādā gadījumā," norādīja Tiltiņš.

"Neko nevar atrast, jo ir liels dziļums. GPS ir pat katram dārgam pulkstenim, bet šeit ir pārāk dziļi, tāpēc nekāda signāla nav," piebilda ekstrasenss.

Tiltiņš arī norādīja, ka līdz šim nebija iedziļinājies Malaizijas pazudušās lidmašīnas jautājumā, bet norādīja, ka lidmašīnas meklēšanā iesaistīti ļoti daudz cilvēku, ieskaitot gaišreģus.

"Saprotiet, padomājot pēc loģikas – ja būtu kāds terorisma akts, teiksim sprādziens, tad to fiksētu jebkurš satelīts. Tātad sprādziens tas nevarēja būt," uzsvēra Tiltiņš.

Ekstrasenss pauda uzskatu, ka lidmašīnas "melno kasti", kuras atrašanai palikusi vairs tikai nedēļa (aplēses liecina, ka "melnās kastes" baterija darbosies līdz 7.aprīlim - red.), neatradīs.

"To neatradīs. Lidmašīna, satriecoties ar ūdens virsmu, sajuka daļu daļās. Es tikai brīnos, kāpēc nav atrasts neviens līķis. Nav svarīgi, kilometrs vai trīs kilometri, cilvēks tomēr varēja uzpeldēt," sacīja Tiltiņš. "No 260 cilvēkiem vismaz pāris varēja uzpeldēt lūzuma vietā. Ja piesprādzēts, tad nekā... Varbūt stjuartes tomēr staigāja [pa lidmašīnas salonu]."

"Taisnību par to, kā tur ir bijis, nekad neuzzinās. Pēc ilgiem, ilgiem laikiem kaut kādas lidmašīnas daļas atradīs, bet taisnību neuzzinās nekad. Un nekādi lidojošie šķīvīši neeksistē, lai citi nemurgo," noslēdza Tiltiņš.

Aviokompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīna "Boeing 777-200" pazuda 8.martā ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.

Sakari ar lidaparātu pārtrūka brīdī, kad tā atradās netālu no Malaizijas un Vjetnamas gaisa telpu robežas, un tas notika aptuveni stundu pēc lidmašīnas izlidošanas no Kualalumpuras uz Pekinu. Lidmašīna tobrīd atradās aptuveni pusceļā starp Malaizijas dienvidu pilsētu Kota Baharu un Vjetnamas dienvidu punktu, lidojot vairāk nekā desmit kilometru augstumā. No lidmašīnas netika saņemti signāli par tehniskām ķibelēm, neatbilstošiem laikapstākļiem vai citām grūtībām.

Meklēt pazudušo lidaparātu Malaizijai palīdz 25 citas valstis.
 


Написать комментарий