Incidentus uz robežas Krievija varētu izmantot kā ieganstu sankcijām pret Latvijas uzņēmējiem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ņemot vērā neseno notikušos incidentus uz Latvijas-Krievijas robežas, pastāv bažas, ka Krievija varētu izskatīt jautājumu par tranzīta ierobežošanu, LNT raidījumā 900 sekundes pauda Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītājs Māris Balodis.

Pašlaik gan nav zināms, cik principiāla šajos jautājumos varētu būt Krievijas attieksme, tomēr zināmas bažas pastāv. Šobrīd gan PVD nav novērojis pazīmes, kas liecinātu, ka Krievija vērstos pret Latvijas uzņēmumiem Krimas un Ukrainas krīzes ietekmē, uzsvēra M. Balodis.

Šonedēļ Krievijas uzraudzības dienesti uz Latvijas-Krievijas robežas aizturējuši divas kravas. Pārbaudes laikā atklājās, ka dokumentos minētās vistas gaļas vietā patiesībā tiek pārvadāta cūkgaļa. Jāatgādina, Krievijā ir noteikts šīs gaļas ievešanas aizliegums.

M. Balodis arī minēja – lai aizsargātu vietējos pārvadātājus un nepieļautu papildu ierobežojumus no Krievijas puses, varētu tikt veikti pastiprināta kravu uzraudzība uz robežas. «Lai pasargātu savus pārvadātājus un uzņēmējus, iespējams, mums nāksies atvērt katru kravu uz robežas un, iespējams, tās pat kraut ārā,» pauda M. Balodis. Viņš uzsvēra, ka tikai šādi būtu iespējams apkarot kontrabandas shēmas, kad deklarētais kravas saturs atšķiras no reālā.
 


Написать комментарий