Portāla Gorod.lv aptauja: 65% respondentu neplāno braukt prom no Latvijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultātiem, 65% no 400 respondentiem pagaidām neplāno braukt prom no Latvijas.

42% aptaujāto paziņoja, ka patlaban neplāno doties uz ārzemēm, bet plāni varētu mainīties. 12% respondentu šogad neplāno braukt prom no Latvijas, jo viņi esot ar visu apmierināti, vēl 11% uzskata, ka savu dzīvesvietu nemainīs vismaz 10 gadus.

29% respondentu paziņoja, ka tuvākajā laikā plāno doties uz ārzemēm, 17% no viņiem domā doties uz Eiropu, 11% - uz Krieviju, 1% - uz Ameriku.

4% aptaujāto paziņoja, ka neesot domājuši par šo jautājumu.

Interesanti, ka sociālo pētījumu centra „SKDS” pērnā gada nogalē veiktās aptaujas rezultāti liecināja, ka 39,3% Latvijas iedzīvotāju plānoja doties uz Rietumiem. Bet saskaņā ar portāla „Cv.lv” 2013.gada martā veikto aptauju, 26% ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju plānoja aizbraukt strādāt uz ārzemēm.

Saskaņā ar tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras „TNS Latvia” 2010.gadā veikto pētījumu, uz dzīvi ārpus Latvijas tuvākā gada laikā plānoja pārcelties 19% valsts ekonomiski aktīvo iedzīvotāju. Savukārt 2005.gadā tika publicēta informācija, ka saskaņā ar aptauju 78,2% no Rīgas skolu 11.-12.klašu skolēniem plānoja pēc izlaiduma doties uz ārzemēm.


Написать комментарий