Rinkēvičs: NATO klātbūtnei jābūt visās Baltijas valstīs

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

«Krievijas veiktā Krimas aneksija atstāj negatīvu ietekmi uz visu Eiropas drošību, kurā tieši NATO turpina spēlēt izšķirošo lomu». Tā 1.aprīlī NATO dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē Briselē sacījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Ministrs pauda gandarījumu par NATO gaisa telpas patrulēšanas pastiprināšanu Baltijas valstīs un Baltijas jūras akvatorijas aizsardzību. «Atbilstošai NATO klātbūtnei jābūt visās Baltijas valstīs,» uzsvēra Rinkēvičs, vienlaikus atgādinot par valsts saistībām aizsardzības budžeta palielināšanā. Ministrs aicināja īstenot ciešāku sadarbību ar tādām partnervalstīm kā Somija un Zviedrija, lai stiprinātu kopējo Baltijas jūras reģiona drošību.

Sanāksmes laikā NATO ārlietu ministri svinīgā ceremonijā atzīmēja pēdējās trīs Alianses paplašināšanās kārtas, kas būtiski palielinājušas miera, drošības un demokrātijas telpu Eiropā. Tāpat tika lemts par NATO kolektīvās aizsardzības pastiprināšanu, atbalstu Ukrainai, visas civilās un militārās sadarbības pārtraukšanu ar Krieviju, kā arī gatavošanos NATO samitam Velsā, Apvienotajā Karalistē.

NATO ārlietu ministru sanāksme turpinās arī otrdien, 2.aprīlī, kad uzmanības centrā tiek stādīta sadarbība ar Gruziju, Stambulas sadarbības iniciatīvas valstīm, kā arī diskusijas par Afganistānu ISAF formātā.


Написать комментарий