Divas daugavpilietes pārstāvēs mūsu pilsētu mazo vokālistu konkursa „Cāļu Cālis 2014” finālā

foto: A.Liepiņš
foto: A.Liepiņš

Pēdējos gados Daugavpilī tiek rīkots mazo vokālistu konkurss „Daugavpils Cālis”.

Konkursā piedalās mazie daugavpilieši vecumā līdz 5 gadiem (ieskaitot). Piedaloties konkursā, mazajiem solistiem jāizpilda 2 dziesmas. Dziedātājus klausās žūrija, kura vērtē dziedātāja vokālās spējas, ritma izjūtu un uzstāšanās režiju. Konkursa mērķis ir sekmēt pirmsskolas vecuma bērnu muzikālo spēju attīstību.

Pēdējās marta brīvdienās Daugavpils Latviešu kultūras centrā notika viena no mazo vokālistu konkursa „Daugavpils Cālis” kārtām. Par tās uzvarētājām kļuva 24.pirmsskolas izglītības iestādes audzēkne Marta Bozoviča un 12.pirmsskolas izglītības iestādes audzēkne Eva Elizabete Miloslavska. Šīs meitenes pārstāvēs mūsu pilsētu vokālā konkursa finālā, kas notiks Daugavpils novada Kultūras centrā. Konkursa kārtas uzvarētājām un viņu skolotājām – Ilonai Znutiņai un Irinai Kožokarai – pasniedza diplomus un piemiņas dāvanas.

Konkursa finālā tradicionāli piedalās pilsētas konkursu uzvarētāji no visas Latgales – sākot ar Daugavpili un Krāslavu un beidzot ar Līvāniem un Jēkabpili. Konkursa gaitā tiek noteikts gan galvenais Cāļu Cālis, gan ritmiskākais un artistiskākais Cālis.

Šogad mazo vokālistu konkursa „Cāļu Cālis 2014” fināls norisināsies Lieldienu brīvdienās – 21.aprīlī.



Написать комментарий