Daugavpils novada domē var apskatīt un iegādāties vietējo ražotāju suvenīrus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novada tūrisma, atpūtas un kultūras aģentūra „TAKA” amatniekus, ražotājus un visus interesentus aicināja izstrādāt oriģinālus suvenīrus, kuri būtu pieejami vietējiem un ārzemju tūristiem.

Prieks paziņot, ka „TAKA” ir izveidojusi suvenīru stendu Daugavpils novada ēkā Rīgas ielā 2, kur ir apkopoti Daugavpils novada amatnieku un mākslinieku darbi.

„TAKA” tūrisma speciāliste Mudīte Kiseļova pastāstīja portāla Gorod.lv korespondentam, ka Daugavpils novada domes apmeklētāji var apskatīt un iegādāties Edvīna Vinceviča keramikas izstrādājumus, Valda Grebeža suvenīrus, Birutas Salcevičas darbus no kārkla, Guntas Somes medus produkciju, Elitas Poļakovas rokdarbus un Edgara Runča suvenīrus.

Tādējādi stendā piedāvāti Višķu, Kalkūnes, Maļinovas pagastu un Daugavpils amatnieku darbi.

Pēc M.Kiseļovas vārdiem, darbs pie pirmā suvenīru stenda veidošanas aizņēma daudz laika, tomēr „TAKA” plāno šāda veida suvenīru stendus izveidot arī Naujenes novadpētniecības muzejā, Skrindu dzimtas muzejā un, iespējams, J.Raiņa muzejā Berķenelē.

„Esam atvērti jauniem piedāvājumiem, tādēļ aicinām amatniekus un ražotājus griezties aģentūrā ar savām idejām”, atzīmēja M.Kiseļova.



Написать комментарий