Izglītības ministrei I. Druvietes kundzei

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Ļoti cienījamā ministres kundze!

Šogad vairākās Latvijas pirmsskolas izglītības iestādēs (tostarp Bērnu centrā „Kripatiņas” Limbažos un bērnudārzā Nr. 234, Dammes ielā 44, Rīgā) notika pasākumi, kuru gaitā 4-6 g. v. bērni tika pārģērbti cita dzimuma apģērbā: puikas par meitenēm un meitenes par puikām. Vecākiem tika skaidrots, ka tā esot nevainīga maskarāde – bērni tiekot radināti pie senām tautiskām tradīcijām.

Mēs, biedrība „Sargāsim mūsu bērnus”, esam citādās domās. Mūsuprāt, šādi Latvijā pakāpeniski tiek ieviesta jauna bērnu izglītošanas sistēma, kas balstīta uz tā dēvētas gendera teorijas jeb gendera ideoloģijas.

Saskaņā ar šo pretdabīgo koncepciju cilvēka bioloģiskais dzimums un „patiesa” seksuālā orientācija neesot viens un tas pats. Citiem vārdiem sakot, tas, kas piedzima par puisīti, ne obligāti ir puisītis, tā, kas piedzimusi par meitenīti, ne obligāti ir meitenīte. Pārģērbšanās šīs teorijas/ideoloģijas kontekstā ir veids, kā iedvest bērnam šaubas par savu dzimuma identitāti, piespiest viņu iedzīvoties cita dzimuma būtnes lomā, līdz ar to noņemot dabisku barjeru attiecībā pret seksuāliem kontaktiem ar sava dzimuma pārstāvjiem.

Lūdzam Jūs atbildēt uz trim jautājumiem:

1) Kāds ir rīkoto pasākumu mērķis no pedagoģijas viedokļa? Kāds konkrēti ar bērna attīstību saistīts uzdevums bija audzinātājiem un skolotājiem?

2) Ar kādām tieši tradīcijām bija domāts iepazīstināt bērnus? Lūdzam norādīt akadēmisku vai vismaz zinātniski pamatotu avotu, kurā būtu aprakstīta tradīcija, kāpēc 4-6 g.v. bērniem būtu jāpāģērbjas par pretējā dzimuma pārstāvjiem.

3) Kāda ir tieši Jūsu attieksme pret Latvijā notiekošo parakstu vākšanu par Bērnu tiesību aizsardzības likuma grozījumiem, kas aizliedz homoseksuālu attiecību reklāmu un popularizāciju bērnu vidū?

Ar cieņu,
Biedrība "Sargāsim mūsu bērnus"


Написать комментарий