McDonald's darbam ēstuvēs piesaistīs arī seniorus

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Eiropā darbaspēka samazināšanos izjūt ātrās ēdināšanas tīkls McDonald’s, kas papildus jauniešiem pievēršas arī pirmspensijas vecuma darbinieku piesaistīšanai.

Uzņēmums prognozē, ka Centrāleiropā un Rietumeiropā jau tuvākajos gados tiks sasniegta demogrāfiskā robežšķirtne, pēc kuras pensionāru īpatsvars būs pārāk liels, lai strādājošie varētu tiem «nodrošināt» pelnītās vecumdienas.

«Darbaspēka apjoms sarūk abos nodarbinātības spektra galos – darba tirgū neienāk pietiekami daudz jaunu cilvēku, un to pamet pārāk daudz cilvēku gados,» intervijā Financial Times skaidro McDonald’s Europe personālvadības daļas direktors Deivids Fērhērsts (David Fairhurst).

Viņš vērtē, ka darbaspēka samazinājuma sekas Nīderlande izjutīs jau sākot no 2015.gada, bet Vācija no 2016.gada. Dienvideiropas valstīs, kas ir salīdzinoši mazāk pārtikušas un kur joprojām saglabājas augsts jauniešu bezdarbs, darbaspēka trūkums kļūs par problēmu vēl pēc vairākiem desmitiem gadu, paredz portāls Quartz.

Tomēr arī Centrāleiropas un Rietumeiropas valstīs «ir, kur pasmelt» darba rokas. Statistika liecina, ka vecumā no 15 līdz 24 gadiem darbu meklē 41% eiropiešu, bet darba gaitas nelabprāt pārtrauc arī pirmspensijas vecuma strādājošie. Tā, piemēram, Lielbritānijā vecuma grupā no 55 līdz 64 gadiem aktīvi darba tirgū piedalās vairāk nekā 60% iedzīvotāju.


Написать комментарий