ASV atdeva Krimu Putinam

foto: thekievtimes.ua
foto: thekievtimes.ua

Kā ziņo thekievtimes.ua, domājams, ka Krievijas un ASV prezidenti – Vladimirs Putins un Baraks Obama nesenās telefona sarunas laikā par kaut ko ir vienojušies.

Pie šāda secinājuma nonāca Krievijas MIL. Zemāk citējam šī raksta tēzes, kurš ir publicēts ar nosaukumu „Obama atdeva Krimu”.
Kaut gan puses pauda neviennozīmīgu informāciju par šīs sarunas saturu starp Krievijas un ASV prezidentiem, Maskava jau neoficiāli ir sākusi pildīt vienu no galvenajiem nosacījumiem, kurus Krievijai izvirzīja ASV. Krievija pakāpeniski atvelk bruņotos spēkus no Ukrainas robežas.

Savukārt Krievija turpina uzstāt uz savām pamatprasībām – uz Ukrainas federalizāciju un otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai.

Pēc Krievijas analītiķu domām ļoti svarīgs ir tas, ka Vašingtona, tāpat kā iepriekš, uzskata Maskavas darbības par nelikumīgām, tomēr jau neuzstāj uz Krievijas aiziešanu no Krimas. Acīmredzot ASV samierinājās ar to, ka Krima paliks Krievijas sastāvā, un ir koncentrējas uz Krievijas tiešās iejaukšanās novēršanu Austrumukrainas notikumos.

Bet Krievijai ir iemesls, lai iejauktos. Piemēram, Ukrainas ceturtā prezidenta Viktora Janukoviča aicinājums par referendumu rīkošanu par katra Ukrainas reģiona statusu, kuru viņš publiskoja 2014. gada 28. martā. Un tagad, secina analītiķi, ir iespējami divi varianti. Vai nu Krievija apmierinās ar Krimas pievienošanos, vai arī turpina uzbrukumu, bet tagad jau Ukrainas dienvidaustrumu reģionos.

Pirmais variants šī strīda dalībniekiem ir pieņemamāks, rezumē publikācijas autors. Tādēļ, ka patlaban Krievija sūta Rietumiem skaidrus signālus par to, ka ir gatava ieņemt konstruktīvu pozīciju. Tagad ir laiks ASV prezidenta Baraka Obamas gājienam – pienākusi viņa kārta pieņemt lēmumu.

 


Написать комментарий