Timošenko netic parlamentam

foto: thekievtimes.ua
foto: thekievtimes.ua

Ukrainā ir ļoti nepieciešamas pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas. Saskaņā ar MIL informāciju to preses konferencē pateica bijusī premjerministre Jūlija Timošenko, kuru partija „Batjkovščina” ir izvirzījusi prezidenta postenim.

Timošenko uzsver, ka viņa ir Augstākās Radas pirmstermiņa vēlēšanu piekritēja. Viņa domā, ka tikai jaunas vēlēšanas spēs mainīt tautas deputātu darba stilu un viņu darbības saturu, – ziņo thekievtimes.ua.

Kad jānotiek jaunajām parlamenta vēlēšanām, J. Timošenko preses konferencē neprecizēja, jo saskaņā ar viņas apgalvojumu „pamatojumi pirmstermiņa vēlēšanu izsludināšanai ir izklāstīti Konstitūcijā”. Un tās tiks izsludinātas tikai saskaņā ar Ukrainas pamatlikumu, rezumē prezidenta kandidāte.

Atgādināsim, ka iepriekšējās Ukrainas Augstākās Radas vēlēšanas notika 2012. gada 28. oktobrī, un tās tika atzītas par likumīgām. 2014. gada 15. martā partijas „Batjkovščina” frakcijas vadītāja pienākumu izpildītājs Sergejs Soboļevs paziņoja, ka parlamenta koalīcija atbalsta pirmstermiņa Ukrainas AR vēlēšanas.

Par Jūlijas Timošenko attieksmi pret pašreizējo Ukrainas AR sastāvu ir zināms jau sen. Viņa to atklāti izteica programmas „Шустер Live” ēterā, ziņo TCH. „Kas attiecas uz pirmstermiņa parlamenta vēlēšanām, tad teikšu, ka šis odžu midzenis jāmaina ar jaunu. Un jo ātrāk, jo labāk. Viennozīmīgi”, – uzskata Timošenko.

To, kas tur notiek, par parlamentu nosaukt nevar, piebilda J. Timošenko.   


Написать комментарий