Amerikas homoseksuāļi ieviesa sankcijas pret Mozilla Firefox

foto: omskregion.info
foto: omskregion.info

LSBTTIQ kopas neapmierinātību izraisīja Brendona Aika iecelšana Mozilla izpilddirektora amatā, kurš 2008. gadā ziedoja 1 tūkst. dolāru viendzimuma laulību aizliegumam Kalifornijā.

Uzreiz vairākas ASV IT kompānijas aicina lietotājus atteikties no Firefox pārlūka. Tās pieprasa jaunā Mozilla izpilddirektora Brendona Aika atcelšanu no amata. Homoseksuāļu akcijai pievienojās lielākais Ņujorkas iepazīšanās portāls OkCupid. Mēģinot ieiet portālā, Mozilla Firefox pārlūkā parādās šāds paziņojums: „Sveiks, Mozilla Firefox lietotāj. Lūdzam piedošanu par to, ka mēs pārtraucām jūsu sesiju.

Jaunais Mozilla izpilddirektors Brendons Aiks ir viendzimuma laulību pretinieks. Šī iemesla dēļ mēs dodam priekšroku tam, lai mūsu apmeklētāji neizmantotu Mozilla programmnodrošinājumu pieejai mūsu portālam”. Apmeklētājam tiek piedāvātas norādes Chrome, Internet Explorer, Opera un Safari ielādei. Lappuses apakšā atrodas norāde, nospiežot uz kuru Firefox lietotājs pāriet uz galveno portāla OkCupid lapu, – vēsta omskregion.info.

OkCupid pieder mēdiju konglomerātam IAC/InterActive, kuram pieder 50 zīmoli 40 valstīs. To vidū: cits iepazīšanās portāls Match.com, kā arī ziņu resurss Daily Beas un vārdnīca Dictionary.com.

OkCupid ļauj meklēt pāri datu bāzē, pamatojoties uz trim seksuālām orientācijām: normālu, homoseksuālu un biseksuālu.

Jāatzīmē, ka galu galā labojums par viendzimuma laulību aizliegumu, kuram Aiks ziedoja naudu, tika atcelts. 2013. gadā ASV Augstākā tiesa noraidīja apelāciju, kuru iesniedza viendzimuma laulību pretinieki. Uz šodienu viendzimuma laulības Kalifornijā ir atļautas ar likumu. 


Написать комментарий