PMLP: Benesa Aijo aizturēšana nav saistīta ar viņa pilsonības lietu

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) nevar komentēt Ukrainas varasiestāžu rīcību, kuri 1.aprīlī, Doņeckā arestēja Latvijas pilsoni Benesu Aijo, intervijā radio Baltkom sacīja PMLP priekšnieka vietnieks Jānis Citskovskis.

Viņš norādīja, ka patlaban tiek lemts par iespējamo Latvijas pilsonības atņemšanu Benesam Aijo.

"Visu, kas attiecas uz Benesa Aijo darbībām un līdzekļiem, kas var tikt pielietoti attiecībā pret viņu, mēs nevaram komentēt. Mūsu kompetencē ir jautājums par Latvijas Republikas pilsonības atņemšanu vai saglabāšanu, ņemot vērā to, ka konkrētā persona dienē citu valstu bruņotajos spēkos. Pārbaudes beigās mēs pieņemsim lēmumu, bet tas, kas attiecas uz viņa darbībām Ukrainā ir Ukrainas varasiestāžu kompetencē," sacīja Citskovskis.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) ir ierosinājusi pārbaudes lietu par Benesa Aijo iespējamo brīvprātīgo iestāšanās citas valsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā un lūgusi arī pašu Aijo sniegt viedokli par minēto faktu.

Pēc dokumentu pārbaudes pārvalde pieņems lēmumu atņemt Aijo Latvijas pilsonību vai izbeigt pārbaudes lietu, ja tajā netiks konstatēti apstākļi, kas varētu būt iemesls Latvijas pilsonības atņemšanai.
 


Написать комментарий