Ekonomikas ministrs: Elektrības tirgus atvēršanas atlikšana ir pareizais lēmums

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Elektrības tirgus atvēršanas atlikšana bija pareizais lēmums, jo tagad Ekonomikas ministrijai ir laiks, lai ieviestu pārdomātāku sociālo pabalstu sistēmu, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Viņš atzina, ka nebija pārliecības, vai Latvija spēs tik īsā laika posmā izstrādāt jaunu sociālo pabalstu kompensēšanas sistēmu, kura nebūtu balstīta uz dzīvokļu pabalstiem.

"Rēķini par elektrību tiks samaksāti pilnā apmērā, jautājums ir – kas to samaksās? Tā saucamās liberalizācijas atlikšana nozīmē, kas vismaz daļa no tā sloga būs uz nodokļu maksātāju rēķina. Tas nozīmē, ka tās ir labas ziņas tiem, kuri ir elektroenerģijas patērētāji, bet nav gluži nodokļu maksātāji – tie ir, piemēram, pensionāri. Vismaz konkrēti man tas nozīmē, ka ir vairāk laika, lai ieviestu vairāk pārdomātu sociālo pabalstu sistēmu, lai kompensētu maznodrošinātajiem un trūcīgiem šo neizbēgamo elektroenerģijas cenu pieaugumu," sacīja ministrs.

Komentējot Solvitas Āboltiņas paziņojumu par to, ka elektrības tirgus atvēršanas atlikšana ir arī saistīta ar situāciju Ukrainā, Dombrovskis norādīja, ka valdība patlaban ļoti uzmanīgi skatās uz visu, kas var palielināt spriedzi sabiedrībā.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Saeima marta beigās galīgajā lasījumā pieņēma grozījumu Elektroenerģijas tirgus likumā, paredzot, ka mājsaimniecībām elektroenerģijas tirgu atvērs no 2015.gada 1.janvāra, nevis no šā gada 1.aprīļa, kā tas bija plānots iepriekš
 


Написать комментарий