Starptautiskā bērnu festivāla dalībnieki piesauca pavasari

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Krievu kultūras centrs katru pavasari rīko bērnu jaunrades festivālu „Žavoronki”.

Parasti tas tiek veltīts seniem krievu svētkiem „Soroki”, kurus svin 22.martā. Tika uzskatīts, ka šajā dienā no siltām zemēm atgriežas cīruļi un iestājas pavasaris. Šajos svētkos cepa putnu figūriņas, kuras izdalīja bērniem, savukārt tie ar dziesmām un dejām piesauca pavasari.

Šogad pavasari Daugavpilī sagaidīja ar lielu koncertu Starptautiskā bērnu festivāla „Žavoronki” ietvaros, kas mūsu pilsētā tika rīkots jau devīto reizi.

Trešdien, 2.aprīlī, vairāku stundu garumā dažādi bērnu kolektīvi piesauca pavasari uz Daugavpils Kultūras pils skatuves. Skatītājiem tika piedāvāts košs un interesants šovs, kuru sagatavoja Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” audzēkņi.

Festivālu apmeklēja arī īpaši uzaicināti viesi – pilsētas vadības un KF Ģenerālkonsulāta Daugavpilī pārstāvji, kā arī horeogrāfiskais ansamblis „Solniško” no Pleskavas. Ansambļa vadītāja Irina Belotelova sveica Krievu namu 20 gadu jubilejā un nodeva pateicības vēstuli no Pleskavas Bērnu jaunrades nama direktora.

Uz Kultūras pils skatuves uzstājās Daugavpils 13. un 16.vidusskolu vokālisti, Krievu vidusskolas-liceja mūzikas kolektīvi „Surpriz” un „Fantazeri”. Oriģinālu deju nodemonstrēja deju studijas „Jūras Pērles” dalībnieces.

Īpašu prieku skatītājiem sagādāja nesen izveidotā Krievu kultūras centra vokālā ansambļa „Russkije karagodi” uzstāšanās, kurā dzied 27.pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi.

Tāpat festivālā piedalījās arī citi Krievu kultūras centra un pilsētas izglītības iestāžu folklora kolektīvi.
Cerams, ka tuvākajā laikā Daugavpilī tiešām iestāsies īsts pavasaris.



Написать комментарий