Muitas savienība norobežojās no mēra Rietumos

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Pēc Baltkrievijas arī Krievija paziņoja par visa veida gaļas produkcijas ievešanas aizliegumu no Polijas un Lietuvas. Tā iemesls ir Āfrikas cūku mēra uzliesmojums šajās valstīs, kā arī visā ES teritorijā, ziņo Euronews.

Krievija no pirmdienas, 7. aprīļa aizliedz visu veidu gatavās gaļas produkcijas ievešanu no Polijas un Lietuvas, – ziņo russian.rt.com.
„Mēs gatavojam vēstuli par pievienošanos tiem pasākumiem, kurus ieviesa mūsu Muitas savienības partneris – Baltkrievija par visa veida gaļas produkcijas ievešanas aizliegumu valsts teritorijā no Polijas un Lietuvas” – „Interfaks” citē Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības federālā dienesta pārstāvja ziņojumu.

Aizliegums sāks darboties 2014. gada 7. aprīlī līdz pat Polijas un Lietuvas uzņēmumu inspekcijai un reģionalizācijai, piebilda aģentūras sarunu biedrs.

Pieņemot šo lēmumu, Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības federālais dienests ņēma vērā arī valstu nekonstruktīvo pozīciju pārrunu laikā par gaļas produkcijas drošības jautājumiem, kuras notika 2014. gada marta beigās.

Cūkkopības produkcijas pieņemšanas aizliegums no visām Eiropas Savienības valstīm ir ieviests no 2014. gada 30. janvāra saistībā ar Āfrikas cūku mēra uzliesmojumu ES teritorijā.
 


Написать комментарий