Maidana varoņus pasludināja par krimināliem elementiem

foto: romaninukraine.com
foto: romaninukraine.com

Nesenie Maidana varoņi ir krituši nežēlastībā. Kijevas varas iestādes pasludināja viņus par nelikumīgiem bruņotiem formējumiem un pieprasīja nodot ieročus. Pēc oficiālās versijas to nācās izdarīt „ārzemju pilsoņu provokāciju dēļ” valsts dienvidaustrumos.

Ukrainas Augstākā Rada nobalsoja par lēmuma projektu par tūlītēju nelikumīgo bruņoto formējumu atbruņošanu. Par nobalsoja 256 deputāti. Šādu nepieciešamību izskaidroja ar sabiedriski politisko situāciju, kura ir izveidojusies Ukrainā, kriminogēnās situācijas saasināšanos un sistemātiskām provokācijām no ārzemju pilsoņu puses valsts dienvidaustrumos un Kijevā, – ziņo russian.rt.com.

Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Aleksandrs Turčinovs atzīmēja, ka apbruņoti var būt tikai Ukrainas Bruņoto spēku, Nacionālās gvardes, Drošības dienesta un citu militarizētu formējumu kalpotāji.

Turklāt ir piedāvāts atbruņot atsevišķas personas, kurām nelikumīgi pieder ieroči. Vitālijs Kličko, partijas „UDAR” līderis paziņoja: „Situācijai, kurā tiek šauts galvaspilsētā Kijevā, un daudzi puiši staigā ar ieročiem, jādara gals.

Iepriekšējās dienas vakarā Kijevā notika apšaude, kuras rezultātā ievainojumus guva trīs cilvēki. Milicija aizturēja aizdomās turamo. Par to ziņo „Labā sektora” aktīviste.

„Labais sektors” nosauca apšaudi par pārpratumu.   

 


Написать комментарий