Ceturtā daļa Lielbritānijas augstskolu absolventu ir ķīnieši

foto: epochtimes.ru
foto: epochtimes.ru

Anglijā pirmo reizi gandrīz 30 gadu laikā tiek atzīmēts Ķīnas studentu pieplūduma pieaugums, kas noveda pie citu valstu abiturientu skaita samazināšanās, ziņo Guardian.

Pēc Anglijas Augstākās izglītības finansēšanas padomes datiem 23% maģistrantu ir ķīnieši, tai pašā laikā britu skaits sastāda 26%. „Atkarības pakāpe no Ķīnas studentiem maģistratūras līmenī variē atkarībā no priekšmetu grupas”, atzīmē HEFCE. Lielākā koncentrācija ir matemātikas grupās, kurās Ķīnas studenti sastāda 58% no visiem ārzemju studentiem, tālāk seko masu informācijas pētījumu grupas – 56%, 47% – biznesa un pārvaldes grupās un 39% – mašīnbūves nozarē, – ziņo vybory.org.ua.

Kopumā ES un citu valstu studenti sastāda 74% no kopējā studentu skaita, kuri iestājās maģistratūrā 2012. un 2013. gadā. Kopējā ārzemju studentu skaita samazinājumu, kuri ierodas no Eiropas, nosaka arī mācību maksas pieaugums no 3400 līdz 9000 mārciņu gadā.

Lielbritānija un ASV Ķīnas studentiem ir „divi labākie varianti izbraukšanai uz ārzemēm”, atzīmē viens no Ķīnas studentiem. „Lielbritānijai ir ilga universitāšu attīstības vēsture, kuras ir attīstījušās simtus gadu. Te ir ļoti laba izglītība. Docētāji nopietni lasa lekcijas, sagatavo daudz interesantu materiālu salīdzinājumā ar Ķīnas lektoriem, kuri koncentrējas uz saviem pētījumiem un neuztraucas par to, kas ir svarīgs studentiem”, – viņš piebilda.  


Написать комментарий