Daugavpils pilsētas dome cīņai ar „spaisiem” iedalīs ap 39 tūkst. eiro un algos piecus Pašvaldības policijas darbiniekus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.aprīlī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmuma projektu par līdzekļu – 39 777 eiro – iedalīšanu no neparedzētiem izdevumiem Daugavpils pilsētas pašvaldības policijai, kura izveidos patruļu, kas cīnīsies ar „legālo” narkotiku tirdzniecību Daugavpilī.

Izrādījās, ka Pašvaldības policijai gandrīz nav resursu, lai izveidotu posteni, tādēļ darbā tiks pieņemti 5 cilvēki, kuru darba algai līdz gada beigām būs nepieciešami 17 026 eiro. Tāpat vajadzēs apmaksāt viņu darbu nakts laikā (3 080 eiro), papildus darbu un darbu svētku dienās – 4 499 eiro. 2 422,50 eiro nepieciešami, lai izmaksātu pusdienu naudu. Kā arī uz pašvaldības rēķina jauni darbinieki tiks apdrošināti, pārbaudīs veselības stāvokli, iemācīsies sniegt pirmo medicīnisko palīdzību, 3 750 eiro izmaksās viņu formastērpu un ekipējuma iegāde, 750 eiro – skapīšu iegāde, 550 eiro – rācijas iegāde.

Lēmums tika pieņemts, jo no Valsts policijas tika saņemta vēstule, kurā norādīts, ka Daugavpilī pieaug pieprasījums pēc „legālām” narkotikām, bet cīnīties ar šo narkotiku veidu esot grūti, jo tā tirdzniecība esot atļauta. Saskaņā ar Valsts policijas informāciju, Daugavpilī „spaisi” tiek pārdoti diennakts laikā, to izplatība pieaug, tādēļ, cīnoties ar šo problēmu, Valsts policijai un Pašvaldības policijai jāapvieno spēki un darbam jāpiesaista vismaz 5 Pašvaldības policijas darbinieki.

Sakarā ar to, ka nesen īpašs postenis, kas cīnās ar nelegālo cigarešu tirdzniecību, tika izveidots pilsētas autoostā, un tā izveidei darbā tika pieņemti papildus darbinieki, izskatot jautājumu par vēl 5 darbinieku pieņemšanu darbā, deputāts Aivars Broks uzdeva jautājumu, vai ik reizi, kad Pašvaldības policijai nāksies risināt jaunu problēmu, darbā tiks pieņemti jauni darbinieki vai šī sistēma vienreiz tiks sakārtota. Tāpat A.Broks norādīja, ka pilsētas parkos vasaras laikā pretēji policijas apgalvojumiem netiek uzturēta pienācīga kārtība. 

Atbildot uz deputāta piezīmēm, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka policijai tiešām trūkst resursu visu problēmu risināšanai, tādēļ nepieciešama konceptuāli jauna pieeja Pašvaldības policijas darba organizēšanai.

Gala lēmums par papildus finansējuma iedalīšanu tiks pieņemts deputātu sēdē pēc nedēļas.
 


Написать комментарий