Daugavpils pilsētas dome iedalīs līdzekļus «Svātras» dalībai Latviešu dziesmu svētkos Kanādā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas dome no neparedzētiem izdevumiem iedalīs 4 tūkst. eiro folkloras kopas „Svātra” dalībai XIV Latviešu dziesmu svētkos Kanādā, šādu lēmumu 3.aprīlī pieņēma Izglītības un kultūras jautājumu komitejas un Finanšu komitejas locekļi.

Latviešu kultūras centra vadītāja Regīna Osmane paskaidroja, ka uzaicinājums piedalīties šajā pasākumā tika saņemts pērn, tādēļ daļējais brauciena finansējums esot nopelnīts, sniedzot maksas pakalpojumus. Tomēr ar to nepietiek, tādēļ tika nolemts griezties pilsētas domē ar lūgumu iedalīt papildfinansējumu. Paralēli tika izstrādāts projekts, lai saņemtu Kultūrkapitāla fonda finansējumu. 

Ja Domes deputāti pēc nedēļas apstiprinās minēto lēmumu, līdzekļi tiks izmantoti, lai iegādātos biļešu daļu. Kopumā biļešu iegāde 20 cilvēkiem izmaksās 15 600 eiro, bet brauciens – vairāk nekā 20 000 eiro.

Atbildot uz deputāta Anatolija Gržibovska jautājumu, vai kolektīvs šajos svētkos popularizēs ne tikai Latviju, bet arī Daugavpili, R.Osmane paziņoja, ka kolektīvs ņems līdzi pilsētas karogu un visos pasākumu bukletos tiks norādīts pilsētas nosaukums.

Svētki Hamiltonā notiks no 3. līdz 6.jūlijam, pasākumos uzstāsies kori, deju kolektīvi, paredzētas dažādas izstādes. Svētkos piedalīsies arī Latvijas koris „Sonore”, mūzikas grupa „Autobuss debesīs” u.c.

Svētku rīkotāju komiteja sola, ka nodrošinās (bet ne apmaksās) kolektīva dalībnieku apmešanos, ēdināšanu un ekskursijas brīvajā laikā. Ceļa izmaksas un uzturēšanās izmaksas jāsedz dalībniekiem.

Jāatzīmē, ka kolektīvs „Svātra” darbojas jau 20 gadus un pārstāv Daugavpili un Latgali dažāda mēroga pasākumos, ir vairāku balvu ieguvējs.

Pirmās Latviešu dziesmu dienas Ziemeļamerikā norisinājās Toronto (Kanādā) 1952.gadā, bet pirmie Dziesmu svētki – Čikāgā 1953.gadā.
 


Написать комментарий