Politologs: Neviens politiķis neatzīs, ka viņa zināšanās ir robi

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Neviens normāls cilvēks, īpaši jau politiķis neatzīs, ka neatbilst ieņemamajam amatam, par ceturtdien Saeimā noraidīto priekšlikumu noteiktu par pienākumu pirmoreiz ievēlētiem deputātiem apmeklēt profesionālās pilnveides kursus portālam Mixnews.lv sacīja politologs Ivars Ījabs.

Par ierosinājumu, kuru izvirzīja Inga Bite un Inga Vanaga, nobalsoja vien pašas ierosinājuma autores, 52 deputāti balsoja pret, 26 atturējās, bet 11 deputāti nebalsoja.

Kā vēsta LETA, pamatojot pienākuma noteikšanu, Inga Vanaga kā piemēru minēja atsevišķu deputātu reakciju, kad žurnālisti prasa jautājumus par valsts budžetu. Tad tiek arī atbildēts, ka parlamentārietis ir aizmirsis paņemt špikerīti. Līdz ar to ir normāli, ka darba dzīvē aktīvs cilvēks cenšas sevi pilnveidot, un ir valstis, kur attiecīgo pieeju neuzskata par absurdu, norādīja deputāte. Viņa gan atzina, ka citās valstīs tas nav norādīts likumā.

"Vienotības" deputāte Ilze Vinķele norādīja, ka Saeima nav mūžizglītības projekts un aicināja Saeimu nepadarīt par klaunādi. "Saskaņas centra" pārstāvis Andrejs Elksniņš savukārt sacīja, ka viņam ir kauns par priekšlikuma iesniedzējām, bet Edvards Smiltēns ("Vienotība") pauda uzskatu, ka ar šo priekšlikumu deputāti mēģina paņirgāties par sevi un nodēvēja to par pazemojošu.

Politologs Ivars Ījabs sarunā ar portālu Mixnews.lv atzina, ka nav bijis pārsteigts par šādu balsojumu.


Написать комментарий