Rēzeknes pusmaratons strauji tuvojas

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Tiek skaitītas pēdējās dienas, stundas, minūtes un sekundes līdz jaunās skriešanas seriāla „Skrien Latvija” sezonas sākumam, kas pulcēs visus skriešanas draugus 6. aprīlī „Rēzeknes pusmaratonā”. Sestdien, 5. aprīlī no plkst. 16.00 līdz 22.00 aicinām izņemt dalībnieku numurus sacensību EXPO vietā Kultūras namā (Brāļu Skrindu iela 3). Par to ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Numurus izņemt varēs arī 6. aprīlī no plkst. 9.00.

Bērnu starts 6. aprīlī jau plkst. 11.00, bet visu pārējo distanču dalībnieki uz starta Festivāla parkā izies plkst. 12.00.

Iepriekšējā dienā pirms maratona, sestdien, 5. aprīlī plkst. 17.00 Latgales vēstniecībā GORS iespējams baudīt Latvijas Radio kora un „Sinfonietta Rīga” koncertu, kurā skanēs Johana Sebastiana Baha un Ērika Ešenvalda pasijas. Biļetes vēl ir pieejamas, un pērkot uz vietas, Rēzeknes pusmaratona dalībnieki saņems 10% atlaidi uzrādot dalībnieka numuru.

Reģistrācija dalībai Rēzeknes pusmaratonā noslēdzās 2. aprīlī, un tagad iespējams pieteikties skrējienam tikai EXPO laikā un sacensību dienā reģistratūrā par paaugstinātu maksu. Līdz 3. aprīlim Rēzeknes posmam bija pieteikušies 1799 dalībnieki – tik daudz dalībnieku iepriekšējos gados nav bijis nevienā no posmiem, izņemot Valmieru. Pirms gada, kad Rēzekne debitēja "Skrien Latvija" seriālā, tur startēja 722 dalībnieki. Vislielāko dalībnieku skaitu pulcēs 5.27 kilometru tautas distance, kurai šobrīd pieteikušies gandrīz 700 dalībnieku. Taču kupli ir pārstāvētas arī visas pārējās disciplīnas – pusmaratonā dalībnieku skaits sasniedzis 386 skrējējus, 10,55 kilometru "Nike" distancē – 199, SEB Bērnu skrējienā – 488 (!), bet nūjošanā – 44.

Aicinām automašīnu vadītājus un apkārtējos iedzīvotājus būt iecietīgiem pret satiksmes ierobežojumiem Rēzeknes pusmaratona laikā (skat. pielikumā). Ikviens var doties pastaigā gar trasi un atbalstīt visus startējušos skrējējus.

Rēzeknes pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs ir priecīgs, ka Rēzekne kļuvusi par mājvietu tik aizraujošam un ar katru gadu arvien kuplāk apmeklētam sporta pasākumam, kurā piedalās ne vien sportisti no visām Latvijas malu malām, bet arī ārzemnieki: „Rēzeknes pusmaratona dalībnieku saraksts sniedzas jau pāri pusotram tūkstotim, un starp tiem ir daudz rēzekniešu. Protams, īpašs prieks man būs par rēzekniešu uzvarām, taču es no sirds novēlu visiem pusmaratona dalībniekiem veiksmi sacensībās, un ceru, ka pilsētas viesi labprāt izmantos arī brīvā laika pavadīšanas iespējas Rēzeknē.”

 


Написать комментарий