Bērziņš: Neesmu darījis visu, lai mani saprastu

foto: uk.reuters.com
foto: uk.reuters.com

Valsts prezidents Andris Bērziņš atzīst, ka nav spējis pietiekami veiksmīgi visām sabiedrības grupām izskaidrot savu nostāju un rīcības modeli, vēsta LETA.

Intervijā radio Pieci.lv Bērziņš to atzina, tādējādi reaģējot uz nesen izplatīto vēstulē, kurā viņu aicināja izvērtēt savas spējas turpināt darbu prezidenta amatā.

"Iepazīstoties ar šo vēstuli, ir skaidrs, ka es neesmu darījis visu, lai mani un manu rīcību saprastu un novērtētu visas sabiedrības grupas. Mana sajūta par dzīvi ir tāda - es pasaku konkrēti, ko es domāju, un tad arī attiecīgi rīkojos. Es nevaru visu laiku atkārtot, jo domās, ka es tikai ar runāšanu vēlos visu realizēt. Tāpēc sevišķi šajā situācijā, kad bija tik daudz neatliekami darāmā, pamats bija fokusēts uz attiecīgu rīcību," sacīja Bērziņš.

Jau ziņots, ka gandrīz 400 kultūras un dažādu citu nozaru darbinieku parakstījuši atklātu vēstuli Valsts prezidentam, valdībai un Saeimas deputātiem, kurā aicina Andri Bērziņu pašu izvērtēt savas iespējas turpināt ieņemt Valsts prezidenta amatu, jo neuzskata, ka tāds prezidents pārstāv Latvijas tautas intereses.

Otrdien Valsts prezidenta kanceleja izplatīja paziņojumu, kurā norādīts, ka Bērziņš vēlas uzlabot Latvijas cilvēku dzīvi ilgtermiņā, nevis gūt ātru un lētu popularitāti īstermiņā.

Bērziņš uzskata, ka savā darbībā nav jācenšas par katru cenu izpatikt visiem, līdz ar to no amata viņš atkāpties negrasās.


Написать комментарий