Ceļu remontdarbi Daugavpilī tiek veikti saskaņā ar grafiku, bet būvniecības procesu plāno uzlabot

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kopumā pilsētā uzsāktie ceļu remontdarbi un rekonstrukcijas darbi tiek veikti saskaņā ar grafiku, tehniskā uzraudzība esot uzlabota, dažos ceļu posmos darbu tempu plāno paātrināt, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe.

Tāpat viņš paziņoja, ka patlaban esot uzlabota tehniskā uzraudzība, atbildīgās personas seko darbu veikšanai, atrodas objektos, apmeklē sapulces, strādā ar dokumentāciju.

„Pastāv pašvaldības saistošie noteikumi par Daugavpils transporta inženierbūvēm, kuros atrunāts, ka būvniekiem jāziņo pilsētniekiem, ka sakarā ar noteiktiem darbiem satiksme tiks ierobežota vai slēgta. Visām institūcijām un visiem uzņēmumiem tiks uzdots atgādināt būvniekiem par šo prasību ievērošanu, un darbs tiks uzlabots. Patlaban pašvaldība tās rīcībā esošo informāciju par izmaiņām satiksmē cenšas izplatīt ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību”, norādīja P.Dzalbe.

Vicemērs atzīmēja, ka pašvaldība vienosies ar būvniekiem, lai dažos ceļu posmos darbu temps tiktu paātrināts, piemēram, būvnieki strādātu divās maiņās. Iespējams, tam būs nepieciešami papildus līdzekļi, tomēr pašvaldība neplāno palielināt projektu finansējumu.

Šobrīd tiek izvērtēta iespēja uzlabot darbu organizāciju Daugavas ielas rekonstrukcijas ietvaros, it īpaši posmā, kuru izmanto, braucot uz pilsētu no Rīgas. Būvnieki pagaidām nav iesnieguši pilnu darbu grafiku, iepriekš piedāvātais variants pašvaldību neapmierināja, tādēļ būvnieki cenšas rast iespēju paātrināt darbu tempu, palielinot objektā strādājošo cilvēku skaitu.

Runājot par darbu veikšanu Cietokšņa ielā, šajā posmā darbi netika veikti ātri, jo tika izbūvēta lietus ūdeņu kanalizācija un tās izbūvi kavēja grunts ūdeņu līmeņa paaugstināšanās, tomēr darbi netika pārtraukti, paskaidroja P.Dzalbe, piebilstot, ka pēdējā sapulcē būvnieki paziņoja, ka minētajā posmā darbi tiek veikti saskaņā ar grafiku un autotransporta līdzekļu satiksme tiks atjaunota ap 15.aprīli.
 


Написать комментарий