Daugavpilī plānots uzlabot Pašvaldības policijas darbu, ieguldot tajā vairāk līdzekļu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldības policijai pietrūkst resursu, lai nepieciešamās funkcijas pildītu pilnā apmērā, tādēļ nepieciešama plaša konceptuāla Pašvaldības policijas resursu paplašināšanas programma, 3.aprīlī notikušajā Finanšu komitejas sēdē paziņoja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.

Atgādināsim, ka deputāti atbalstīja lēmuma projektu par 38 777 eiro iedalīšanu Daugavpils pilsētas pašvaldības policijai, lai tā izveidotu patruļu, kas cīnītos ar „legālo” narkotiku tirdzniecību Daugavpilī. Jautājuma apspriešanas gaitā tika uzdots jautājums, vai nevajadzētu sakārtot un uzlabot policijas darbu, lai nebūtu nepieciešams iedalīt līdzekļus vairāku problēmu risināšanai.

„Patlaban redzams, ka šā gada budžetā šiem mērķiem līdzekļi nav paredzēti, tādēļ cenšamies iedalīt naudu konkrētiem pasākumiem, kuri ir pamatoti un nepieciešami. Ja „spaisu” jautājums tiks atrisināts, darbā pieņemtie cilvēki turpinās strādāt. Policija ir izstrādājusi koncepciju, kā cīnīties ar nelegālām izgāztuvēm, bet tam ir nepieciešami resursi. Tāpat līdzekļi nepieciešami sabiedriskās kārtības uzturēšanai, videonovērošanas sistēmas attīstībai. Ja nākamā gada budžeta prognoze būs laba, centīsimies palielināt Pašvaldības policijas resursus. Līdz tam laikam policijai jāpārliecina sabiedrība, ka iedalītie līdzekļi tiek izmantoti efektīvi”, paskaidroja Jānis Lāčplēsis.

Tāpat mērs piebilda, ka iepriekš izveidotā patruļa, kas cīnās ar nelegālo cigarešu tirdzniecību pilsētas autoostā, esot tikusi galā ar uzdevumu. Tādējādi Pašvaldības policijai būs vēl viena iespēja pierādīt, ka līdzekļi tiek izmantoti efektīvi, jo „spaisu” jautājums esot nopietns, un, iedalot naudu šīs problēmas risināšanai, pašvaldība gaidīs rezultātu, atzīmēja mērs.

Atgādināsim, ka Pašvaldības policijas ikgadējs budžets parasti sastāda ap pusmiljonu latu. Šogad struktūras vajadzībām tika paņemts aizņēmums un iegādātas 4 jaunas automašīnas, kuras izmaksās 105 266 eiro.

 


Написать комментарий