Daugavpils novadā varētu mainīties daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu finansējuma iedalīšanas kārtība un apjoms

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.aprīlī Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdes gaitā Juridiskās nodaļas vadītājs Andris Pļaskota iesniedza jaunu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu līdzfinansējuma variantu.

Ziņotājs pastāstīja, ka, lai energoaudita atskaites būtu aktuālas, tika nolemts tā sagatavošanai un termogrāfijas veikšanai iedalīt 100% finansējumu.

Jumta seguma maiņai, bēniņu vai ārējo jumta konstrukciju siltināšanai tiks piedāvāts līdzfinansējums 75% apmērā, bet ne vairāk par 30 tūkst. eiro.

Savukārt apkures sistēmas renovācijai iedalīs līdzfinansējumu 75% apmērā, bet ne vairāk par 40 tūkst. eiro, patlaban šos darbus finansē 42 687 eiro apmērā. Juridiskās nodaļas vadītājs atzīmēja, ka šī iespēja nav īpaši pieprasīta, tādēļ tika ierosināts samazināt līdzfinansējuma summu, palielinot jumta siltināšanai iedalīto līdzfinansējumu.

Tāpat tika ierosināts mainīt ārējo sienu siltināšanas darbu līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību un apjomu – ja agrāk pašvaldības līdzfinansējums bija 4,50 eiro par m2, šobrīd šo summu palielinās par 50%, bet tā nevar pārsniegt 10 tūkst. eiro.

Jāņem vērā, ka noteikumus par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu līdzfinansējumu plāno papildināt ar nosacījumu, ka līdzfinansējuma apjoms tiks samazināts, ja uz to pretendē PVN maksātājs.

Papildus jautājumi Finanšu komitejas locekļiem nebija radušies, tādēļ lēmuma projekts tika nodots izskatīšanai novada domes deputātu sēdē. Gala lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts ceturtdien, 10.aprīlī.


Написать комментарий