Daugavpils skolēni izglītībai veltītajā izstādē vairāk interesējās par izglītību Latvijā, nevis ārzemēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 4.aprīlī, vairāk nekā divdesmit dažāda līmeņa izglītības iestādes prezentēja sevi izglītībai veltītajā izstādē, kas norisinājās kinoteātra „Renesanse” telpās.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Daugavpils nodaļas vadītāja vietniece Marina Terza pastāstīja portālam Gorod.lv, ka jubilejas - 15. – izstāde ir veltīta darbam, karjeras iespējām un praksei. Tā ir domāta ne tikai skolēniem, bet arī aktīviem jauniešiem, kuri vēlas saņemt papildus zināšanas un uzsākt savu biznesu. Par jauniešiem tiek uzskatīti cilvēki līdz 35 gadu vecumam.

Pēc M.Terzas domām, internetā var sameklēt daudz informācijas par dažādām izglītības iestādēm, bet šāda veida izstādēs informāciju var saņemt no pirmavota un uzdot interesējošos jautājumus. Nākamgad plānots aicināt uz izstādi arī uzņēmējus, kuri stāstīs par potenciāliem darbiniekiem izvirzītajām prasībām.

Šogad izstādē bija prezentētas vairākas Daugavpils izglītības iestādes. Medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska ar lepnumu pastāstīja, ka 5 mācību programmās patlaban studē 280 studenti. Tās visas ir budžeta vietas, un labākie studenti saņem valsts stipendijas. Tāpat ir iespēja pretendēt uz ES stipendiju.

Izstādē varēja saņemt informāciju par Daugavpils un novada, Rīgas, Maskavas, Pleskavas izglītības iestādēm. Pēc viena no Maskavas universitātes pārstāvju domām, viņu augstskolas priekšrocība ir iespēja kādu no tehniskām specialitātēm apgūt krievu valodā.

Daugavpils 13.vidusskolas 11.klases skolnieces Vlada un Jūlija pastāstīja portālam Gorod.lv, ka izstādē saņēma daudz noderīgas informācijas un jau izvēlējās izglītības iestādes, kurās gribētu iegūt augstāko izglītību ekonomikas jomā.

Neskatoties uz to, ka izstādes ietvaros notikušās konferences „Manas iespējas ES” gaitā tika runāts par mūsu pilsētai, reģionam un valstij svarīgiem jautājumiem, kinoteātra „Renesanse” skatītāju zālē interesentu bija visai maz.

Izglītības pārvaldes pārstāvji paskaidroja, ka, iespējams, tas ir saistīts ar to, ka konference notika mācību laikā. Tādēļ tikai nedaudzie saņēma informāciju par pašvaldības grantu programmu „Impulss”, valsts atbalsta programmām un apmaiņas programmu „Erasmus+”.
 



Написать комментарий