Rēzeknes mērs par Rēzeknes pašvaldības policijas likvidāciju: Tērējot mazāk, sasniegsim labākus rezultātus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Daugavpilī plāno uzlabot Pašvaldības policijas darbu, ieguldot tajā vairāk līdzekļu, savukārt otrajā lielākajā Latgales pilsētā – Rēzeknē – no šā gada 31.maija šī pašvaldības iestāde tiks likvidēta.

Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs paskaidroja portālam Gorod.lv, ka, pieņemot šo lēmumu, pilsētas vadība ņēma vērā vairākus argumentus.

„Ņemot vērā sarežģītu situāciju, kas ir saistīta ar pašvaldības īstenoto programmu finansējumu, mēs, pirmkārt, pievērsām uzmanību tam, cik daudz līdzekļu tiek tērēts policijai un kā tiek pildītas tās funkcijas. Diemžēl nonācām pie secinājuma, ka, tērējot mazāk, sasniegsim labākus rezultātus.

To ietekmēja arī Pašvaldības policijas nekvalitatīvs darbs, kura pamatā ir nekvalitatīvs policistu sastāvs”, atzīmēja A.Bartaševičs.
Tāpat, pēc Rēzeknes mēra vārdiem, Pašvaldības policijai bija visai maz pilnvaru. Savukārt nestingras prasības pret darbiniekiem noveda pie tā, ka Pašvaldības policijas darbinieku štats bija vājš.

„Pašvaldības policijas likvidācijas rezultātā ietaupītos līdzekļus plānojam investēt videonovērošanas sistēmā, kura jau ir apliecinājusi savu nepieciešamību, jo saņemto informāciju var operatīvi nodot Valsts policijai. Veiksim arī profilaktiskos pasākumus – piemēram, ar „spaisiem” var cīnīties arī informācijas telpā. Tādējādi, drošība pilsētā tiks veiksmīgi nodrošināta ar mazākiem izdevumiem”, pastāstīja Rēzeknes mērs.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu, vai Rēzeknes mērs uzskata, ka Daugavpils pašvaldības policijas darbinieku štats jāsamazina vai policija jālikvidē, tāpat kā Rēzeknē, A.Bartaševičs atzīmēja, ka šis jautājums ir katras konkrētas pašvaldības kompetencē.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldes informāciju sabiedriskās kārtības nodrošināšanai pašvaldības 2013.gada budžetā bija paredzēti 215 tūkst. latu (30 5919,18 eiro), t.i., katra no 28 Rēzeknes pašvaldības policijas darbiniekiem uzturēšana 2013.gadā izmaksāja 9 856 eiro.


Написать комментарий