P.Dzalbe un J.Dukšinskis sāk karu par vietu zem saules: vai tas ir saistīts ar līdzekļu sadali?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

10.aprīlī Daugavpils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas sēdē no darba kārtības tika noņemts jautājums par līdzfinansējuma iedalīšanu sabiedriskām organizācijām, jo daži komitejas locekļi izteica viedokli, ka līdzfinansējuma daļu varētu piešķirt arī cita komiteja – Izglītības un kultūras jautājumu komiteja Jāņa Dukšinska vadībā.

Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe, ierosinot atlikt jautājuma izskatīšanu, uzdeva Domes lietu pārvaldniecei Olgai Jessei sagatavot papildinformāciju par to, kādu iestāžu finansējumu saņem pēc līdzfinansējuma griezušās organizācijas un vai to ieplānotiem pasākumiem tiešām ir sociāls raksturs, tādēļ tā ir Sociālo jautājumu komitejas, nevis Izglītības un kultūras jautājumu komitejas kompetence. 

Reinis Joksts atzīmēja, ka, pēc viņa domām, organizāciju pieteikumi par pasākumu rīkošanu sporta vai jaunatnes jomā jānodod Izglītības un kultūras jautājumu komitejai, jo iesniegto pieteikumu summa pārsniedz komitejai iedalītos līdzekļus, kuri ir domāti organizāciju līdzfinansējumam.

Tomēr O.Jesse atzīmēja, ka Izglītības un kultūras jautājumu komiteja atrodas līdzīgā situācijā, un arī nevar iedalīt līdzfinansējumu visiem 43 pieteikumiem. Šajā sakarā komiteja ir izveidojusi darba grupu, kura izskatīs pieteikumus un iesniegs savas rekomendācijas komitejas priekšsēdētājam.

Sociālo jautājumu komiteja šādu darba grupu nolēma neveidot un izlemt šo jautājumu patstāvīgi: R.Joksts paziņoja, ka viņam ir problēmas risinājums. Tomēr izrādījās, ka lēmums par finansējumu jāpieņem līdz Lieldienām, pretējā gadījumā Dome nevarēs iedalīt finansējumu ar atpakaļejošo datumu. Tādējādi jautājums jāatrisina dažu darba dienu laikā.

Pēc 20 minūtes garas diskusijas tika nolemts, ka daļa no 39 apstiprināšanai iesniegtiem pieteikumiem jāizskata Sociālo jautājumu komitejas un Izglītības un kultūras jautājumu komitejas kopsēdē (otrās komitejas viedoklis šajā jautājumā nav zināms). Savukārt organizāciju pieteikumi, kurus jāfinansē Sociālo jautājumu komitejai, saskaņā ar Pētera Dzalbes ierosinājumu tiks sadalīti dažās daļās: organizācijās, kuras piesaista arī citu iestāžu finansējumu un aktīvi darbojas sociālajā jomā un organizācijās, kuras lūdz finansējumu biedrību uzturēšanai. P.Dzalbe paskaidroja, ka daudzas organizācijas (piemēram, pensionāru biedrības) saņem Sociālo lietu pārvaldes atbalstu un ar katru gadu lūdz arvien lielāku līdzfinansējumu.

Nobeigumā komitejas locekļi vienojās, ka nākotnē jāmaina nolikums par finansējuma iedalīšanu, lai līdzekļu sadales process kļūtu vienkāršāks.

Atgādināsim, ka nesen Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka vicemēru skaits tiks samazināts, ņemot vērā pašvaldības darba organizācijas efektivitāti. Sakarā ar to rodas secinājums, ka cīņa par vicemēra amatu ir sākusies, un katrs vēlas parādīt, kā viņš organizē savu darbu. Acīmredzot P.Dzalbe nolēma, ka atbildība jāuzvēl uz citu pleciem. Tomēr pilsētnieki redz, kas notiek šobrīd, kad pašvaldība uzdeva būvniekiem pašiem informēt plašsaziņas līdzekļus par izmaiņām ceļu satiksmē sakarā ar ceļu remontdarbiem.


Написать комментарий