Pateicoties Vācu kultūras pavasarim, Daugavpils skolēni iedziļinājās pasaku pasaulē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī tuvojas noslēgumam tradicionālā akcija „Vācu kultūras pavasaris”.

Divu nedēļu laikā Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (RVTC) ar Gētes institūta un Vācijas vēstniecības Rīgā atbalstu iepazīstināja daugavpiliešus ar vācu kultūru, tradīcijām un valodu.

Pēc RVTC vadītājas vietnieces Nataļjas Demjaņenko domām, tas akcijas rīkotājiem izdevās visai labi. Izglītojošās akcijas ietvaros notika vairāki pasākumi, kuri bija domāti gan bērndārzniekiem, gan senioriem, - radošās darbnīcas, izstādes, koncerti, muzikālie vakari un sporta sacensības.
Visaktīvākie bija Latgales reģiona iedzīvotāji: Ludzas, Preiļu un Jēkabpils skolēni. Daugavpilī vislielāko interesi par akcijas pasākumiem izrādīja pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi.

„Vācu kultūras pavasara” ietvaros akcijas rīkotāji aicināja Latgales reģiona 1.– 6.klašu skolēnus iesniegt savas fantāzijas par vācu pasaku pasauli zīmējumu konkursam. N.Demjaņenko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka kopumā RVTC saņēma 223 zīmējumus, no kuriem vērtēšanas 2.posmam tika virzīti 150 darbi, kas atbilda konkursa nolikuma kritērijiem.

Rezultātā par konkursa „Vācu pasaku pasaule” laureātiem kļuva 26 skolēni no Krāslavas, Rēzeknes, Priežmales, Naujenes, Sventes. To vidū ir arī Daugavpils 10.vidusskolas, 9.vidusskolas, Vienības pamatskolas un Centra vidusskolas skolēni. Pilns konkursa laureātu saraksts pieejams šeit.

Viens no publisko simpātiju balvas ieguvējiem ir Daugavpils Centra vidusskolas skolēns Deniss Ivbulis.

Labākie zīmējumu apskatāmi līdz 2014.gada 14.aprīlim izstādē Daugavpils tirdzniecības centrā SOLO, 2.stāvā.



Написать комментарий