Druviete: Mazākumtautību skolas tiks saglabātas

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Mazākumtautību izglītība ir neatņemama Latvijas izglītības sistēmas sastāvdaļa, tā ceturtdien, "Konsultatīvās padomes mazākumtautību izglītības jautājumos", sēdē teica izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V).

"Latvijā mazākumtautību skolas un mazākumtautību izglītības programmas tiks saglabātas," sacīja Druviete. Kā galveno sasniedzamo mērķi ministre nosauca augsta līmeņa dzimtās valodas un kultūras zināšanu nodrošināšanu, kā arī tikpat augsta līmeņa valsts valodas zināšanas un lietojuma tradīcijas.

Viņa norādīja, ka svarīgi ir sniegt pedagogiem nepieciešamo metodisko atbalstu. "Pedagogs savā darbībā būs daudz veiksmīgāks, ja viņam būs pieejami mūsdienīgi mācību līdzekļi," piebilda Druviete.

Ministre arī stāstīja, ka zinātniskie pētījumi apliecina, ka vairākas mācību valodas veicina bērnu intelektuālo potenciālu. "Mums nevajadzētu aizmirst, ka viss tiek darīts bērnu labā," sacīja ministre.

Druviete norādīja, ka ikviens, kuram ir konstruktīvi priekšlikumi un kurš vēlas uzlabot valsts valodas apguvi, ir aicināts pie sarunu galda.
 


Написать комментарий