Daugavpils mērs paziņoja, ka nedeva rīkojumus par Veselības aprūpes plānošanas komisijas sastāvu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

10.aprīlī Daugavpils pilsētas domes sēdē, pieņemot lēmumu par Veselības aprūpes plānošanas komisijas izveidošanu, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis un vicemērs Pēteris Dzalbe mēģināja pārliecināt klātesošos, ka Jānis Dukšinskis nekad nav bijis medicīnas jomas kurators, tādēļ netika iekļauts komisijā.

Portāls Gorod.lv pēc sēdes griezās pie pilsētas mēra pēc komentāriem, jo Domes mājas lapā norādīts, ka Jānis Dukšinskis ir veselības aprūpes jomas kurators. Kāpēc jomas kurators netika iekļauts komisijas sastāvā?

„Es nebiju devis rīkojumus sakarā ar komisijas sastāvu. Jautājumu izskatīja Sociālo jautājumu komiteja. Sākotnēji bija domāts, ka tajā darbosies arī speciālisti, bet, apspriežoties ar valsts institūcijām, tika nolemts, ka varētu rasties interešu konflikts. Tādēļ tika pieņemts lēmums, ka komisijā darbosies divi deputāti – ārsti un Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs.

Medicīnas joma un jebkura cita joma ir atkarīga no priekšsēdētāja, dažus uzdevumus pilda mani vietnieki, bet šajā gadījumā tas nebija kritērijs, kas ietekmēja komisijas izveidošanu. Komisijas uzdevums ir pildīt līgumu, kas tika noslēgts starp pilsētas domi, Daugavpils novada domi un Ilūkstes novada domi. Izvirzīti konkrēti uzdevumi, kurus komisija arī risinās”, atzīmēja pilsētas mērs.

Atbildot uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka J.Dukšinskis pretēji Domes mājas lapā un mēra rīkojumā norādītajam nav medicīnas jomas kurators, J.Lāčplēsis paziņoja: „Esmu visu jomu, arī medicīnas jomas, kurators”.


Написать комментарий