Pirmdien Daugavpils novadā startēs Meža un dārza dienas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

10.aprīlī Daugavpils novada domes sēdē tika pieņemts gala lēmums par Meža un dārza dienu rīkošanu Daugavpils novadā.

Ziņotājs – Dabas parka „Daugavas loki” nodaļas vadītājs Jānis Silovs – pastāstīja, ka ik pavasari visā valstī tiek rīkotas Meža un dārza dienas, kuras šogad Latvijā startē pirmdien, 14.aprīlī, un noslēdzas 25.maijā.

Tādējādi, visi, kas atbalsta „zaļās dzīves” ieceri, tiek aicināti aktīvi piedalīties apkārtējas teritorijas sakopšanā, labiekārtošanā, ciemu, dzīvojamo māju, lauku sētu, parku, bērnu rotaļu, sporta laukumu, kapu un kultūrvēsturisko objektu, kā arī īpašumā un nomā esošās zemes un tām blakus esošo ceļmalu, kā arī ezeru un upju krastu sakārtošanā.

Jāatzīmē, ka paši aktīvākie Meža un dārza dienu dalībnieki tiks publicēti pašvaldības avīzē „Daugavpils novada vēstis”, Daugavpils novada domes mājas lapā un katra pagasta mājas lapā. Tāpat viņi saņems balvas un tiks aicināti uz īpašu pasākumu, kas notiks šā gada jūnijā.

Atgādināsim, ka pirms nedēļas notikušajā Finanšu komitejas sēdē tika apspriests, vai nebūtu nepieciešams samazināt komitejas sastāvu, tomēr grozījumi netika pieņemti un deputātu sēdē par komitejas priekšsēdētāju tika iecelta Janīna Jalinska, bet par komitejas locekļiem – Jānis Silovs, Irēna Bulaša, Vasiļisa Pudovkina, Valentīna Gadzāne, Kristīne Isate, Jānis Promss, Ināra Mukāne un Rolands Gradkovskis.

Jāatzīmē, ka Meža un dārza dienu mērķis ir savest kārtībā apkārtējo vidi, iestādīt jaunus kokus, kā arī pareizi tos kopt Daugavpils novadā.


Написать комментарий