Lembergs: Kas grib karot, lai brauc uz Sīriju

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

NATO karaspēka izvietošana Latvijā ir bīstama, jo svešas valsts karaspēks var palaist raķeti no Latvijas teritorijas. Šāvējs būs amerikānis, bet atbildes trieciens būs pa Latviju, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Viņš norādīja, ka ja valstī ievedīs NATO karaspēku, Latvija kļūs par piefrontes zonu.

"Latvija kļūs par piefrontes zonu tāpēc, ka tās teritorijā būs amerikāņu karavīri, bet Amerika no šīs vietas ir atkārtīgi tālu un tipat kā nav aizsniedzama. Piefrontes zonā amerikāņi var radīt šīs problēmas, bet viņi paši ir okeāna otrā pusē. Atbildēt nāksies mums. Es negribu, lai mēs dzīvotu piefrontes zonā. Tiem, kas grib, ir iespēja aizbraukt uz Sīriju. Tur ir īstāka fronte un var izbaudīt visu, ko nozīmē karš," sacīja Lembergs.

Ventspils mērs arī uzsvēra, ka patlaban ir runa par ģeopolitisko cīņu un svarīgi, lai Latvija nebūtu šīs cīņas karstais punkts.

"Par karsto punktu mēs varam kļūt divējādi. Pirmais - Latvija turpina maksimāli eskalēt situāciju, lai būtu pēc iespējas konfrontējošākas divas kopienas – latviešu un krievu valodas kopienas. Otrais - mūsu teritorijā ir nekontrolēts ārvalstu karaspēks. Ja mēs nekontrolējam militāro spēku, kas ir lielāks, nekā mūsu pašu spēks, tad mēs nekontrolējam situāciju valstī. Parlaments, valdība – tas ir tikai izskārtne un faktiski tā vairs nav neatkarīga teritorija," uzsvēra Lembergs.

Atgādinām, pēc dalības NATO valstu ārlietu ministru sanāksmē ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) sacīja, ka NATO Baltijas valstu drošībai plāno vairākus būtiskus pasākumus - jau drīzumā Baltijā izveidot vēl vienu NATO patruļlidmašīnu bāzi un kādu ostu pielāgot NATO militāro kuģu piekļuvei.

AM Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins norādīja, ka pašreiz NATO militārajai vadībai uzdots sākt izvērtējumu par to, kā varētu izpausties reāla palīdzība un kurās Baltijas valstīs NATO spēkus izvietot.

Tuvāko nedēļu laikā NATO nāks klajā ar informāciju par lēmumu, kādus militāros resursus, tostarp karavīrus un karakuģus, NATO varētu nosūtīt uz Austrumeiropas un Baltijas valstīm, sacīja Galkins.


Написать комментарий