NATO publiskotās Krievijas karaspēka fotogrāfijas nav svaigas 1

foto: ingul.in.ua
foto: ingul.in.ua

Kā apgalvo Alianse, satelīta fotogrāfijas pierāda, ka Krievija palielina karaspēka dislokāciju uz Ukrainas robežas. Tomēr Maskava apšauba šo fotogrāfiju svaigumu. Pēc augstu stāvošu militārpersonu vārdiem šie uzņēmumi tika veikti pērnā gada augustā mācību laikā, ziņo russian.rt.com

Diāna Magneja, CNN korespondente: NATO vadītājs Anderss Fogs Rasmusens paziņoja, ka šis karaspēks nepiedalās militārās mācībās un ir gatavs kaujai. Krievija konsekventi noliedz šo apsūdzību. Pēc viņas vārdiem šajā rajonā neatrodas nekāds nepiederīgs karaspēks.

Kā jau jūs minējāt, šie satelīta uzņēmumi acīmredzami rāda dažādu militāro tehniku pozīcijās tikai 14 km attālumā no Ukrainas robežas. NATO avoti mums ziņo, ka tur atrodas viss palīglīdzekļu komplekts, kuru var izmantot šī karaspēka daļas.

Valsts televīzija citē Krievijas augsta militārā ierēdņa vārdus par to, ka tās ir vecas fotogrāfijas, kuras ir uzņemtas 2013. gada augustā mācību laikā. Bet aizsardzības ministra vietnieks paziņoja, ka Eiropas inspektori lidoja virs šī reģiona martā un nekonstatēja neko nepiederīgu.

Tātad vārdu kauja turpinās, joprojām izskan apsūdzības. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka saskaņā ar viņa viedokli jebkura NATO militārās atrašanās Eiropā palielināšana, bet tas patlaban tiek apspriests, ir starptautisko vienošanos pārkāpums.


Написать комментарий

Krievija arī apšauba, ka ir okupējusi Krimu...