Lielākais Vācijas televīzijas kanāls netic, ka „Berkuts” ir vainīgs

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Vācijas televīzijas kanāla ARD žurnālisti apšauba jaunā Ukrainas ģenerālprokurora secinājumus, kurš apsūdz par slepkavībām Maidanā „Berkuta” darbiniekus. Žurnāls Der Spiegel dalījās ar speciālas reportāžas detaļām, kura tiek sagatavota ēteram.

Aizvadītajā nedēļā jaunās Ukrainas varas iestādes arestēja 12 specvienības „Berkuts” kaujiniekus: viņiem ir izvirzītas apsūdzības par nogalināšanu Maidanā. Tomēr Vācijas televīzijas kanāla ARD žurnālisti apšauba izmeklēšanas secinājumus. Saskaņā ar žurnāla Der Spiegel datiem programmas Monitor Magazin žurnālisti ir sagatavojuši speciālu reportāžu, kurš parāda citu notikumu versiju, – ziņo russian.rt.com.

Vācijas žurnālistiem ir izdevies saņemt izmeklēšanas komisijas pārstāvja komentāru. Ar konfidencialitātes nosacījumu viņš paziņoja, ka Ukrainas ģenerālprokurora paziņojumi viņam rada šaubas: „Mani izmeklēšanas dati neatbilst tam, ka preses konferencē paziņoja Ukrainas ģenerālprokurors”.
Turklāt ARD rīcībā ir snaiperu sarunu pa rāciju ieraksti. Viens no viņiem saka: „Mūsu cilvēki nešauj uz tiem, kuriem nav ieroču”.

Vēl viens pierādījums ir Maidana notikumu video ieraksti. Tajos ir redzams, ka šāvieni tiek raidīti ne tikai no valdības ēkas puses, bet arī no viesnīcas „Ukraina”, t.i., protestētājiem šāva mugurā. Der Spiegel atgādina, ka todien viesnīca „Ukraina” atradās opozīcijas rokās. 


Написать комментарий