Daugavpils karatisti ar labiem rezultātiem piedalījās sacensībās Ungārijā

foto: 7sport.lv
foto: 7sport.lv

No 4. līdz 6.aprīlim Ungārijā norisinājās Eiropas čempionāts karatē – European Shotokan Karate Championship. Tajā piedalījās vairāk nekā 800 sportisti no 31 Eiropas valsts. Sportisti sacentās divās kategorijās – Kata un Kumite.

„Sochin karate klub” vadītājs Sergejs Ivaņko paziņoja portālam Gorod.lv, ka Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēja Latvijas Karatē federācijas izlase, kurā tika iekļauti arī divi „Sochin Karate Club” sportisti – Deniss Kuranovs un Nikita Romancevičs.
Pēc S.Ivaņko vārdiem, šis čempionāts bija visai sarežģīts.

„Deniss Kuranovs, kura kontā jau ir uzvaras arī pasaules čempionātos, ar pūlēm tika līdz pusfinālam un finālam, beigās ieņemot trešo vietu, par ko saņēma bronzas medaļu.

Nikolajam Romancevičam uzdevums bija vēl smagāks, jo viņš startēja kategorijā, kurā pārējie pretinieki bija divus gadus vecāki un arī smagāki. Neskatoties uz to, viņš prata ieņemt piekto vietu.

Kopumā Latvijas izlase izcīnīja vienu zelta un divas bronzas medaļas”, pastāstīja S.Ivaņko.

Tāpat „Sochin karate klub” vadītājs paziņoja, ka vēl pirms čempionāta sākuma viņš veiksmīgi nokārtoja 4.dana eksāmenu: „Starp uzdevumiem bija sitieni ar rokām un kājām, cīņas ar pretinieku, špagats, kā arī 100 atspiešanās. Eksāmenu vērtēja Tochiaki Namiki (9.dans, Japan Shotokan Karate-do Federation), Yasuyoshi Saito (8.dans, JKA) un Aurel Patru (7.dans, S.K.D.U.N prezidents)”.

S.Ivaņko piebilda, ka trīs sacensību dienu laikā sportisti apmeklēja dažādas Ungārijas pilsētas Egeras skaistākās vietas, tajā skaitā seno cietoksni. Laiks bija brīnišķīgs – gaiss bija iesilis līdz +25 grādiem, pilsētas parkos ziedēja tulpes. Jauniešiem ļoti patika, ka pie Sporta halles esošajā parkā bija dīķis, kurā dzīvo visai lieli bruņurupuči.

„Sochin karate klubs” izsaka pateicību par sniegto atbalstu Daugavpils pilsētas domei un Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldei.

 


Написать комментарий