'Peugeot Exalt' ar neapstrādātu tēraudu un 'haizivs ādu'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Peugeot" oficiāli atklājusi konceptuālo automobili "Exalt", kā konstrukcijā izmantots neapstrādāts tērauds, melnais koks, bazalta šķiedra un materiāls, ko ražotājs pats dēvē par "haizivs ādu". Plašākai sabiedrībai izsmalcinātais prototips tiks parādīts šomēnes notiekošajā Pekinas autoizstādē.

"Peugeot Exalt" izgatavots uz modulārās platformas "EMP2", kas ir arī "308" modeļa saimes pamatā. 4,7 metrus garais automobilis sver 1,7 tonnas un tas ir aprīkots ar 340 zirgspēku jaudīgu hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 1,6 litru turbopūtes benzīna dzinēju, elektromotoru un sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Automobiļa dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti.

Koncepta izstrādei bija nepieciešams pusotrs gads darba, kas esot vairāk nekā parasti tamlīdzīgiem prototipiem, apgalvo ražotājs. Viens no iemesliem laikietilpīgajam darbam ir netradicionālie materiāli, kas izmantoti šī spēkrata konstrukcijā. Piemēram, neapstrādātais tērauds ir atsauce uz pagājušā gadsimta 20. un 30. gadu franču automobiļiem.

 


Написать комментарий